| 2021. április. 28. | 1 perc olvasás

Elfogadta az Országgyűlés a 25 éven aluliak személyi jövedelemadó-mentességéről szóló törvényt

A jövő évtől személyijövedelemadó-mentességet élveznek a huszonöt év alatti munkavállalók a bruttó átlagkereset szintjéig. Az erről rendelkező törvényt 166 igen szavazattal, egy ellenvoks mellett fogadta el a parlament. A 25 év alatti fiatalok szja-mentessége a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik lépése, amely a kormány reményei szerint növeli majd a foglalkoztatottságot és a legfiatalabb munkavállalók bérét.

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalán azt mondta: A 25 év alatti fiataloknak január 1-től nem kell személyi jövedelemadót fizetniük a jövedelmük után. Az intézkedés akár egymillió 15-25 év közötti fiatalt is érinthet - tette hozzá.

Kiemelte: azoknak a 25 év alatti házaspároknak, akik szeretnék igénybe venni az első házasok kedvezményét, de az szja-mentesség miatt nem tudják, a házassági adókedvezmény akkor kezdődik, amikor valamelyikük betölti a 25. életévét. Az intézkedés célja, hogy a fiatalok gyermekvállalása, családalapítása előtt ne legyenek akadályok - mondta a miniszter.

Borítókép; pixabay

Legnépszerűbb cikkek