| 2023. február. 23. | 1 perc olvasás

Elfogadták a város biztonsági költségvetését

Közgyűlés keretében döntött a soproni képviselő-testület számos fontos kérdésben, köztük az idei költségvetés elfogadásáról, melynek célja, hogy megvédje a soproni családokat, valamint biztosítsa a város működését az energiaválság idején.

Az ülés elején a résztvevők dr. Farkas Ciprián kezdeményezésére megemlékeztek Czike Albertről, Sopron korábbi alpolgármesteréről, aki februárban 77 éves korában hunyt el.

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián polgármester az idei költségvetési rendelet kapcsán elmondta, hogy a világjárvány nehéz évei után a háború gazdasági nehézségeivel, valamint az elhibázott brüsszeli szankciók okozta energiaválsággal és inflációval kell megküzdenie Európának. Mindez hazánkat, így a soproni családokat, a gazdasági társaságokat és az önkormányzatot is példátlan nehézségek elé állítja.

Fotó: Griechisch Tamás
Ebben a kihívásokkal teli korszakban a legfontosabb feladatunk az, hogy megvédjük a soproni családokat, és biztosítsuk a város költségvetésének egyensúlyát

– tette hozzá.

A polgármester ezt követően a rendelet kapcsán úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat a központi költségvetés alrendszereként hozzájárul ahhoz, hogy a magyar kormány fenntartsa a családtámogatási és munkahelyteremtési programokat, valamint megvédje a 13. havi nyugdíjat, a fiataloknak járó adókedvezményeket, valamint a rezsicsökkentés politikáját, ami átlagosan 181 ezer forint megtakarítást jelent minden soproni családnak.

Fotó: Griechisch Tamás

Dr. Farkas Ciprián leszögezte, hogy a baloldallal ellentétben a város nem az adóemelések politikáját választotta, hanem saját intézményein keresztül kíván takarékoskodni az idei évben is. Éppen ezért az idei költségvetés nem tartalmaz adóemelést, sem pedig új adónemeket.

A költségvetési rendelet mellett rendes, valamint rendkívüli közgyűlés keretében döntöttek a képviselők többek között a Soproni Múzeum intézményvezetői pályázatának kiírásáról, valamint Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának a Polgármesterek Klíma- és Energiaügyi Szövetségéhez történő csatlakozásáról is.

Fotó: Griechisch Tamás

 

Legnépszerűbb cikkek