| 2022. október. 18. | 1 perc olvasás

Elhagyatott sírok szépülnek Sopronban

Sírokat gondoztak önkéntesek kedden délután a Szent Mihály temetőben. A kezdeményezés során olyan neves soproniak nyughelyeit tisztították meg, akiknek már nincsenek hozzátartozóik, így a síremlékük gondozatlanná vált.

A kezdeményezés az Egészséges emberibb környezetért, Virágos Sopronért programsorozat részeként valósult meg. A szervezet egyik fő célja Sopron közterületeinek szépítése és karbantartása, ennek érdekében rendszeresen tartanak előadásokat olyan témákban, amelyek érdeklik a közönséget. Foglalkoznak lelki, egészségügyi és szakmai kérdésekkel, az október hónap pedig a temetőké.

Fotó: Máthé Alexandra


Azoknak az embereknek a sírját tesszük rendbe, akik a város érdekében tettek valamit, de már nincsenek hozzátartozóik - emelte ki Horváth Sándor nyugalmazott főkertész, szervező. Hozzátette, hogy az ilyen alkalmak során olyan sírokra is rábukkannak, amelyekről idáig nem volt tudomásuk. 

A héten a római katolikus temetők rendbetételét fogják elvégezni, jövő héten az evangélikus temetőben folytatódik a szorgalmas, nemes munka. 

Fotók: Máthé Alexandra

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek