| 2017. október. 5. | 1 perc olvasás

Elhagyatott sírokat gondoznak a soproni önkéntesek

Az Egészséges emberi környezetért, a Virágos Sopronért Egyesület olyan régi sírok, rendbetételét vállalta fel önkéntesek munkájával, melyekben olyan emberek nyugszanak, akik sokat tettek Sopronért.

Az önkéntesek egy szép őszi csütörtöki délutánon láttak munkához a soproni Evangélikus Temetőben. Céljuk, hogy olyan híres soproni emberek elhanyagolt sírjait tegyék rendbe, amik hozzátartozók hiányában gondozatlanul állnak. A programnak hosszú évekre visszamenő hagyománya van már Sopronban.

A kis csapat - tagjai közt a szervezőkkel Horváth Sándorral és Dr. Varga Máriával - lelkes és összehangolt munkával kezdett neki a rendbetételnek, és az összefogásnak köszönhetően legalább fél tucat sírt sikerült is rövid időn belül megtisztítani az elburjánzott növényzettől.

Az első helyszín az evangélikus temető volt, október 10-én a katolikus temetők, október 12-én pedig a zsidó temetőben találkoznak az Egyesület önkéntesei. Mindkét helyszínen a találkozó időpontja délután három óra. Csatlakozni is lehet a csoporthoz, csupán kapára, egy jó metszőollóra és lelkesedésre van szükség.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek