| 2017. augusztus. 19. | 1 perc olvasás

Elhajtott a baleset helyszínéről, most vádemelés előtt áll

Vádemelési javaslattal zárult egy soproni gyanúsított ügye, aki elütött egy kerékpárost, majd elhajtott a baleset helyszínéről.

A Soproni Rendőrkapitányság segítésnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást egy 29 éves soproni férfi ellen.

A vizsgálat adatai alapján a gyanúsított 2017. február 2-án 17 óra 15 perckor gépkocsijával Sopron belterületén, a Lóki soron közlekedett. Az Ónódi utca felől a Győri út irányába haladt, amikor nem tett eleget a jobbra tartási kötelezettségének és járműve bal oldalával elütött egy szemből érkező kerékpárost. A biciklis elesett és megsérült, azonban a sofőr segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A balesetben az elesett férfi könnyű sérüléseket szenvedett.


fotó:police.hu

A soproni rendőrök azonosították a személyautó típusát és a járművet a bűncselekmény másnapján megtalálták a város területén. A gépkocsi tulajdonosa még aznap önként bement a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatásakor beismerte felelősségét a történtekért.

A Soproni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Legnépszerűbb cikkek