| 2020. november. 1. | 1 perc olvasás

Elhalasztják a karácsonyi vásárokat Ausztriában

A szövetségi kancellár szombati bejelentése kapcsán a népszerű bécsi karácsonyi vásárok sem nyílhatnak meg novemberben. A városháza előtti vásár szervezői bejelentették, hogy nem mondják le, hanem elhalasztják a karácsonyi falu megnyitóját.

A városháza előtti karácsonyi vásáron kívül több rendezvényszervező is úgy döntött, ha a járványhelyzet megengedi, akkor november helyett, december elején nyitják meg a karácsonyi falvakat. A karácsonyi vásárok felépítése már elkezdődött, a szervezők pedig be is fejezik a hátralevő munkálatokat. A MAGMAG rendezvényszervező iroda is azt a döntést hozta, hogy nem mondja le végleg a Belvedere kastély parkjában, a Mária Terézia téren, az Alten AKH udvarán és a Stephansplatzon megrendezendő karácsonyi vásárokat.

A Schönbrunni kastély udvarán megrendezendő karácsonyi vásár esetében még nem döntöttek a szervezők. A Marketing Tourismus Synergie Wien GmbH közlése szerint viszont a karácsonyfát biztos, hogy felállítják a kastély előtt.
A Spittelberg-i karácsonyi vásár szervezői sem döntötték még el, hogy végleg lemondják, vagy csak elhalasztják-e a megnyitót.

Michael Schmid a vásár szóvivője elmondta, „Még egyeztetéseket folytatunk a Gazdasági Kamarával és a többi vásár szervezőivel is. Nincs konkurencia harc közöttünk, egy cél vezérel bennünket. “
Michael Ludwig (SPÖ) Bécs polgármestere a rendezvényszervezők és az árusok azonnali támogatására szólította fel a kormányt.

 

 

borítókép forrása: WienTourismus/Christian Stemper

Legnépszerűbb cikkek