| 2020. november. 18. | 1 perc olvasás

Elhunyt az Omega alapítója - Benkő László sok szállal kötődött Sopronhoz

„Megrendülve tudatjuk, hogy Benkő Laci, az Omega együttes alapítója, hosszas betegség után elhunyt” – közölte Facebook-oldalán az Omega.

A Kossuth és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész 77 évesen halt meg. 
- A magyar rockzene meghatározó alakját rajongók és tisztelők milliói gyászolják itthon és külföldön egyaránt. Hiábavalók a szavak, fájó a csend, döbbenten idézzük fel életművét, zenéjét, szeretetteljes mosolyát. Benkő Laci örökre velünk marad – írták zenésztársai a zenekar közösségi oldalán. 

Benkő Lászlónak több kötődése is volt Sopronhoz. Nagymamáját gyakran látogatta, aki a Fegyvertár utcában élt, illetve a soproni kulturális életben is szerepet játszott a nagynevű billentyűs.
Négy éve a Deszka Társulat megcsinálta a Made in Hungária című musicalt, amelynek magyarországi előadásaihoz Benkő László fővédnökséget vállalt.

- 2016 decemberében egy jótékonysági estet tartott a KOMISZ & dESZKa Társulat a Lions Klubbal közösen a Petőfi Színházban, ahol a Made in Hungária előadást játszottuk. Benkő László eljött az előadásra, és a darabban is vállalt egy kisebb szerepet, együtt zongorázott a művészeinkkel. – idézte fel a kellemes emlékeket Betuker Botond, a Deszka Társulat vezetője – Megrendülve olvastuk az ikonikus billentyűs halálhírét. A magyar zenei világ egy legendát veszített el.

Borítókép forrása: Stekovics Gáspár

Legnépszerűbb cikkek