| 2024. február. 23. | 1 perc olvasás

Elhunyt dr. Komornoki László, a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumának elnöke

1952-ben Sopronban született. 2006-tól a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatója volt, ahonnan 2014-ben ment nyugdíjba. Sopronért Emlékéremmel kitüntetett igazi lokálpatrióta, a Soproni Egyetem címzetes egyetemi docense.

Életének 72. évében elhunyt dr. Komornoki László, a Soproni Erzsébet Kórházért Alapítvány kuratóriumának elnöke, címzetes egyetemi docens, a Sopronért Emlékérem kitüntetettje. Dr. Komornoki László a miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen okleveles gázmérnöki diplomát szerzett. Az olajiparban helyezkedett el, és ennek révén számos külföldi országban dolgozott. 2006-ban nevezték ki a Sopron Holding Zrt. vezérigazgatójává, ahonnan 2014-ben ment nyugdíjba. A virilista ünnepségen a soproni kamara által alapított Mecénás Díjat is átvehette. Központi szerepet játszott az életében a közéleti tevékenység, a jótékonykodás, mások segítése, ám a legfontosabb érték számára a családja volt. Büszke volt gyermekeire, tevékenyen részt vett unokái életében.

Dr. Komornoki Lászlóval legutóbb tavaly decemberben A hét témája című műsorunkban beszélgettünk a Soproni Erzsébet Oktatókórházért Alapítvány tevékenységéről:

 

Legnépszerűbb cikkek