| 2021. július. 6. | 1 perc olvasás

Elhunyt Gréczi József

Életének 75. évében rövid, de méltósággal viselt súlyos betegségben elhunyt Gréczi József, a Grémo Kft. ügyvezető igazgatója, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke, aki több évtizede meghatározó alakja volt a város gazdasági és közéletének.

21 évig volt alelnöke a soproni Kamarának, a két kamara egyesüléséig a városi kézműves kamara elnöki tisztjét töltötte be. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara országos elnökségében a nyugat-dunántúli régió kézműves delegáltja volt, tevékenykedett a KIOSZ megyei szervezetében is, részt vállalt a megyei kézműves kamara korábbi vezetésében is.

Gréczi József a gazdasági élet és az érdekképviseleti munka mellett nagy hangsúlyt fektetett a szakképzésre, az oktatásra, a jövő mestereinek képzésére, vizsgáztatására. Nevéhez fűződik több száz mesteroklevél átadása, az épületgépészeti szakma összefogása, vizsgakövetelményeinek kidolgozása, valamint részt vállalt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara oktatási programjának kidolgozásában is.

A köz szolgálatáért több szakmai szervezet is kitüntette, az IPOSZ aranydiplomával, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Elnöki Aranyéremmel, Pro Mercatura et Industria díjjal, Sopron városa pedig 2018-ban Sopronért Emlékéremmel jutalmazta.

Több évtizedes önzetlen közéleti szerepvállalása és példaértékű szakmai tevékenysége előtt fejet hajtva a soproni Kamara saját halottjaként búcsúzik tőle 2021. július 14-én (szerdán) 10:30 órakor a soproni Szent Mihály temető Szent Jakab-kápolnájában. 

Legnépszerűbb cikkek