| 2021. február. 9. | 1 perc olvasás

Elhunyt Horváth István a Schilling Alapítvány elnöke

Életének 83.évében elhunyt Horváth István, Apáczai Csere-, Életpálya- és Millennium 2000-díjas mérnöktanár, a több mint három évtizedes múltra visszatekintő Pokker János Alapítvány egyik alapítója és elnöke. A Schilling János Közhasznú Alapítvány elnökeként kiemelt figyelmet fordított a villamosipari tanulók támogatására.

A  Schilling János Közhasznú Alapítvány az elmúlt két évtizedben elősegítette és fókuszba állította a villamosipari szakma soproni jelentőségét. Az Alapítvány célja, hogy támogasson minden kezdeményezést, amely elősegíti a fejlett villamos-és finommechanikai technikák bevezetését a szakképzésben. Késztesse a tanulókat az idegen nyelvek minél tökéletesebb elsajátítására,és anyagilag is támogassa a legkiválóbb villamosipari tanulókat.

Horváth István, az Alapítvány elnkökeként kiemelten támogatta a Soproni SzC Vas- és Villamosipari Szakképző Iskolája és Gimnáziuma szakképző tevékenységét, korszerű mérő- és szemléltetőeszközök beszerzését, valamint a tárgyi feltételek javítását. Gazdag életpályája során villanyszerelők generációinak tanította meg a szakma fortélyait. Csapatépítő szellemisége és kreativitása miatt emléke örökké él a kollégák és a diákok körében is.

Borítókép; SopronMédia Archív  

Legnépszerűbb cikkek