| 1 perc olvasás

Elhunyt Tina Turner, milliók kedvence, aki több mint 200 millió albumot adott el

A nyolcszoros Grammy-díjas Tina Turner az 1960-as és ’70-es években hatalmas sikert aratott koncertjeiken férjével, Ike Turnerrel. Viharos házasságuk 1978-ban ért véget. A Tennesseeben született Tina 1995-ben költözött Svájcba, ahol 2013-ban házasodott össze zenei producerével, Erwin Bachhal. Tina Turner szerdán, 83 éves korában hunyt el.

A Tina Turner életéről és pályafutásáról készült, Tina című musicalt 2019-ben mutatták be a New York-i Broadwayn. A 2009-ben visszavonult énekesnő is ott volt a darab premierjén.

A Tennesseeben született Turner 1995-ben költözött Svájcba, ahol 2013-ban házasodott össze zenei producerével, Erwin Bach-hal, és még abban az évben megkapta a svájci állampolgárságot is.

A svájci Mattel játékgyártó cég 2022 őszén egy őt mintázó babával köszöntötte az énekesnőt abból az alkalomból, hogy What’s Love Got To Do With It című száma éppen negyven éve hódította meg a slágerlistákat.

A tájékoztatás szerint a Rock ‘n’ Roll királynőjeként emlegetett Turner hosszú betegség után, Zürich közelében található otthonában halt meg.

Legnépszerűbb cikkek