Elindul a felújítás az SC SOPRON pályáján

  2018. július 3. - www.sopronmedia.hu

Az Ágfalvi úton található sporttelepen kezdetét veszi az SC SOPRON utánpótlásnevelő egyesület klubházának építése, amely várhatóan 2019 tavaszára készül el.

Csiszár Ákos, az SC. SOPRON elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessék a  labdarúgókat, amelyek  Sopron különböző pontjain helyezkednek el, amely a klubegység, összetartozás szempontjából azonban sok hátránnyal jár. Amiben hiányt szenvedett eddig a klub, az-az infrastruktúra egy olyan része, amely egy olyan klubház, amely otthonul szolgál a soproni utánpótlás számára. Ebben szerettek volna előrelépni, és most ez meg is valósul, köszönhetően a Kormánynak és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának, akik biztosítják azokat a feltételeket, hogy ez az álom valóra válhasson.  

fotó: Leczovics Zsolt

A klub elnöke hozzátette, hogy a beruházásra kapott vissza nem térítendő támogatás összege 251.000.000 Ft. és amelynek kivitelezője a közbeszerzésen győztes soproni vállalkozás, a Nemes Bau Plusz Kft. lett, akik július első hetében foglalják el a munkaterületet, és a megbeszéltek szerint 2019. tavaszára készülnek el a kétszintes klubépülettel és a közel 400 fős lelátóval. 

fotó: Leczovics Zsolt

A Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klub jelenleg több, mint 500 fős leány és fiú utánpótláskorú sportolói létszámmal működik, és emellett női NB II-es felnőtt csapatot, sőt a 2018-2019-es bajnoki évtől már férfi felnőtt csapatot is indít a bajnokságban.

Az egyesület élete azonban infrastruktúrálisan is egy új fejezetéhez érkezett. Magyarország Kormánya vissza nem térítendő forrást biztosított a Sport Club Sopron Utánpótlás-nevelő Klubnak, hogy megépülhessen a SC Sopron klubháza, a meglévő lelátót pedig felújítják az Ágfalvi úti Sportpályán.

Csiszár Ákos, az SC. SOPRON elnöke a keddi sajtótájékoztatón elmondta, hogy a megfelelő mennyiségű és minőségű füves és műfüves pályák adottak Sopronban ahhoz, hogy minél magasabb színvonalon képezhessék a  labdarúgókat. Amiben hiányt szenvedett eddig a klub, az egy olyan klubház, amely otthonul szolgál a soproni utánpótlás számára. Ebben szerettek volna előrelépni, és most ez meg is valósul, köszönhetően a Kormánynak és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának, akik biztosítják azokat a feltételeket, hogy ez az álom valóra válhasson.  

A klub elnöke hozzátette, hogy a beruházásra kapott vissza nem térítendő támogatás összege 251.000.000 Ft. és amelynek kivitelezője a közbeszerzésen győztes soproni vállalkozás, a Nemes Bau Plusz Kft. lett. A kivitelező július első hetében foglalja el a munkaterületet, és a megbeszéltek szerint 2019. tavaszára készülnek el a kétszintes klubépülettel és a közel 400 fős lelátóval. 

fotó: Leczovics Zsolt

Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, hogy az önkormányzat és az egész város büszke arra, hogy Sopron a Nemzeti Sportváros nevet is viselheti, amely egyben azt is jelenti, hogy a soproni családok nagy figyelmet fordítanak arra, hogy gyermekeik kövessék az egészséges életmódót, amelynek egyik fontos szegmense a sport szeretete. Sopronban 80 sportegyesület várja a családokat, a soproni gyerekeket annak érdekében, hogy kielégítsék az igényeket, amelyre igazán büszkék lehetünk. Egyik ilyen egyesületünk az SC. Sopron, amely a város egyik legnagyobb utánpótlásnevelő egyesülete, amelynek felépítése, munkája és nem utolsó sorban eredményei is azt igazolják, hogy remek szakmai munka folyik a vezetőségben, amelynek nem mellesleg az egyik gyümölcse az, hogy megépülhet a klubszékháza is, amely a gyerekek és a fiatalok fejlődését szolgálja majd.  

fotó: Leczovics Zsolt

Holpár Péter, az SC. Sopron ügyvezető igazgatója az épülettel kapcsolatban elmondta, hogy a kétszintes klubépület földszintjén 6 db öltözőt 3 vizesblokkal terveztek, melynek földszintjén helyezkedik majd el a bírói öltöző, a gondnoki szoba és szertár is. Ezen a szinten a mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérből megközelíthető wc blokk is kialakításra kerül. Az épületben helyett kap egy női öltöző is, ami jól mutatja a soproni utánpótlás kétneműségét.

Az emeleti részen az utánpótlás irányításához elengedhetetlen iroda funkció is helyet kap majd valamint szintén az emeleten emeleten lesznek az egészségmegőrzés, valamint a regenerálódást elősegítő helyiségek is. A tervezés során megálmodott épület a korszerű labdarúgás érdekében, csak a szükséges funkciókat tartalmazza megfelelő ár értékarányú szerkezetekkel és energetikával, hogy működtetése fenntartható legyen. A nagyméretű élőfüves pálya mellett található, jelenleg rossz állapotban lévő lelátó is megújul, amely statikailag-szerkezetileg és külsőre is megszépül majd, hogy kulturált körülményeket tudjanak biztosítani a mérkőzésekre kilátogató nézők számára. 

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Kérem, várjon... Kérem, várjon...