Elindult a 12 és 18 év közötti fiatalok iskolai oltókampánya

Országosan már több mint 5 millió 700 ezer ember vette fel a koronavírus elleni védőoltást. Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése indokolttá tette, hogy megerősítsék azok immunvédelmét is, akik korán, az elsők között kapták meg az oltást. Ennek érdekében Európában elsőként Magyarország tette lehetővé a harmadik oltásra történő regisztrációt. Ezzel egy időben a 12 és 18 év közötti fiatalok iskolai oltókampánya is kezdetét vette.

Több mint 380 diák jelentkezett a mai és a holnapi oltásra. Őket az iskolákból szervezetten a Várisi úti oltóponthoz szállítják, hogy felvehessék az oltást. Farkas Andrea, a Soproni Gyógyközpont ápolási igazgatója elmondta: a harmadik oltást elsősorban azoknak ajánlják, akik már nagyon korán megkapták az első adagot.

„Januárban, februárban az egészségügyi dolgozókat és az idős, krónikus betegeket oltottuk. Jelenleg is ennek a populációnak előirányzott a harmadik oltás, de mindig kérjük, hogy előtte konzultáljanak a háziorvosukkal" - tette hozzá.

A jelenlegi oltási kampányban az általános iskola felső tagozatosai és a középiskolások vehetik fel a vakcinát. A kormányhivatallal közös munka eredményeként a Várisi úti oltóponton fogadják a fiatalokat.

A jelentkezés az oltásra nem változott. „Az oltóponton is lehet időpontot foglalni. A beleegyező nyilatkozat kitöltése és leadása után pedig folyamatosan tudjuk végezni az oltások beadását. Rengeteg fiatal vette fel az oltást, főleg a nyári időszakban.”

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek