| 2021. november. 4. | 1 perc olvasás

Elindult az országos iskolai karácsonyi MosolyManók adománygyűjtés

Az általános iskolások mellett immár felnőttek, sőt vállalatok is csatlakozhatnak a PontVelem Okos Program által szervezett karácsonyi MosolyManók akcióhoz, amely a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkársága támogatásával december 6-ig gyűjti az ajándékokat a rászoruló gyerekek számára.

A karácsonyi MosolyManók akciók során a korábbi öt év alatt több mint 26 ezer ajándékcsomagot állítottak össze az általános iskolás gyerekek rászoruló kortársaiknak - emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményükben. A MosolyManók akció szervezői ezúttal is felhívást tesznek közzé az ország összes általános iskolájában, és arra biztatják a gyerekeket, hogy állítsanak össze ajándékcsomagokat rászoruló családokban élő kortársaik számára.

A PontVelem Okosprogram és a Máltai Szeretetszolgálat arra hívja a gyerekeket, hogy az általuk már nem használt, de jó állapotú vagy kifejezetten erre az alkalomra vásárolt játékaikat rakják egy dobozba, csomagolják be, majd írják rá, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik azokat. Az ajándékot személyesebbé tehetik a megajándékozott gyermeknek szóló, kedves üzenettel. Mint a szervezők kiemelték, a csomagokat csak be kell vinni az iskolába, onnan már a GLS Hungary Csomaglogisztikai Szolgáltató szállítja el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktáraiba, majd a karitatív szervezet még karácsony előtt eljuttatja az ajándékokat a rászoruló gyerekeknek. Az elmúlt években a MosolyManók karácsonyi ajándékaiból jutott a szeretetszolgálat iskoláiba és óvodáiba járó gyerekeknek, valamint a máltai szervezettel kapcsolatban álló családoknak, továbbá a szeretetszolgálat partnerszervezeteinek is. Idén első ízben nemcsak a gyerekek vehetnek részt az akcióban, hanem felnőttek vagy akár cégek is, akik az adományra szánt összeget a https://adomanyozz.hu/program/mosolymano weboldalon ajánlhatják fel. Az így befolyt összeget a rászoruló családok karácsonyi ajándékaira fordítja a Magyar Máltai Szeretetszolgálat - áll a közleményben.

Borítókép: illusztráció

 

Címkék: adomány

Legnépszerűbb cikkek