| 2021. november. 12. | 1 perc olvasás

Elindultak a mozdonyok a XIII. Soproni Vasútmodell Kiállításon

A soproni népszavazás 100. évfordulóján, 2021-ben a vasútmodell kiállítás is ünnepi tartalommal jelentkezik a Liszt-központban. A terepasztalon meglepetéssel is várják a hétvégi látogatókat, hiszen a Szent György-templom tornyát mindhárom napon más állapotban láthatják az érdeklődők: pénteken állványerdőben, szombaton félig felújítva, vasárnap pedig teljes pompájában látható majd a kupola.

Ebben az esztendőben több különlegességgel is készültek a modellezők. A házigazda Soproni Vasútbarátok és Vasútmodellezők Egyesületének nagy vállalkozása a Várkerület Hűségzászlótól a Hűségkapuig tartó szakaszának megépítése, ahol buszok, autók, kerékpárok és villamosok közlekednek – kortalanul. Majdnem két évet dolgozott a klub ezen a közel 6 méteres szakaszon: méretarányosan megépítették a házakat, amelyeket hamisítatlan soproni életképekkel tették még emlékezetesebbé. 


fotó: Griechisch Tamás

Az esemény megnyitóján köszöntőt mondott Sopron polgármestere. Dr. Farkas Ciprián hangsúlyozta, idén különleges üzenettel bír a vasútmodell kiállítás. - Egész évben meséljük történetünket a népszavazásról, ami itt, Sopronban zajlott. A mai rendezvény, a XIII. Soproni Vasútmodell Kiállítás is ebbe a sorba illeszkedik – tette hozzá dr. Farkas Ciprián. 


fotó: Griechisch Tamás

Az elmúlt 100 év több ikonikus jelenete is fellelhető a terepasztalokon, megelevenedik többek között az M85-ös építésének egy szakasza, de a páneurópai piknik egy jelenete is az érdeklődő szemek elé tárul.


fotó: Griechisch Tamás

A Civitas Fidelissima vendégeként ezúttal Balassagyarmat, Kercaszomor és a szombathelyi vasútmodellezők is képviseltetik magukat.

A kiállítás vasárnap estig látogatható. Szombaton és vasárnap a „Váróteremben” vetítettképes kiselőadásokkal is készülnek a szervezők: a jelen lévő klubokról, modellezési trendekről és a makettezés kulisszatitkairól is hallhatnak az érdeklődők.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek