| 2020. április. 3. | 1 perc olvasás

Elismerés övezi az egészségügyben dolgozókat

Elismerés övezi a magyar egészségügyben dolgozókat a koronavírus-járványban végzett munkájukért – közölte legújabb közvélemény-kutatásának eredményét ismertetve a Századvég Alapítvány pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány terjedésének lassításában kulcsszerepe van az egészségügyi rendszer helytállásának, az orvosok, ápolók és mentősök áldozatos munkájának.

A Századvég megvizsgálta, hogy a magyarok hogyan vélekednek a hazai egészségügynek a járványhelyzetben nyújtott teljesítményéről. Mint ismertették, a kutatás alapján a magyar társadalom hálás az egészségügyi dolgozóknak és elégedett a kialakult „szorongatott helyzetben” végzett munkájukkal.

A megkérdezettek 84 százaléka fogalmazott meg pozitív véleményt a magyar egészségügy járványhelyzetben nyújtott teljesítményéről, és csupán a 10 százalékuk helyezkedett „eltérő álláspontra”.

Borítókép: Védőfelszerelést vesznek fel orvosok, mielőtt a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított izolációs terembe lépnének (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Legnépszerűbb cikkek