| 2023. február. 15. | 1 perc olvasás

Elismerésben részesült Farkas Edit és Kodra

Sikeres évet zárt a soproni Dog Dancig trénere Farkas Edit és kutyája Kodra. A különleges sport képviselői tavaly csapatban az első helyen végeztek a németországi Dog Dancing Eb-n. A győzelemért a MEOESZ elismerését is átvehették. A dinamikus páros már javában készül a világbajnokság februári selejtezőjére.

Összeszokott párost alkot Kodra, és Farkas Edit, akik az elmúlt években sikert-sikerre halmoztak a Dog Dancing megmérettetéseken. 2021. júliusában két, Németországban megrendezett versenyen is részt vettek, és mindkét alkalommal HTM (Heelwork to music) 1-es kategóriában 1. helyezést értek el. 2021 augusztusában a Közép-Kelet-Európai Kupán már HTM-2-es kategóriában indultak, ahol 3. helyezést értek el, és ezzel bekerültek az EB-csapatba. Az év  második felében is számos dobogós helyezést szereztek, decemberben pedig a magyar bajnokságon állhattak a dobogó legfelső fokára.

fotó: Dog Sport Sopron Kutyaiskola

A tavalyi év is rendkívül sikeres volt a páros számára, hiszen részt vettek a világbajnokságon, csapatban pedig Európa-bajnok címet szereztek a németországi Dog Dancing Eb-n. A győzelemért a MEOESZ díszoklevelét is átvehette Farkas Edit és Kodra. A felkészülés nem áll meg, februárban a vb-válogatóra készül a páros. A világbajnokság májusban lesz, Dániában. 

Borítókép: Dog Sport Sopron Kutyaiskola: Dog Sport Sopron Kutyaiskola

Legnépszerűbb cikkek