| 2016. november. 16. | 3 perc olvasás

Elismerések a szociális munka napja alkalmából

A Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban tartott rendezvényen elismeréseket adtak át a Szociális Munka Napja alkalmából a szakterületen dolgozóknak. Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere az önkormányzat őszinte megbecsülését és elismerését tolmácsolta a szociális terület dolgozóinak.

Az alpolgármester köszöntőjében kiemelte, hogy azoknak a szociális szakterületen dolgozóknak mondunk köszönetet ezen a napon, akik az elesettekért, a kirekesztettekért, a támogatásra és segítségre szorulókért dolgoznak nap mint nap. Ők azok, akik felelősségteljesen, áldozatkészen és nagy szakmai alázattal végzik munkájukat.

Dr. Simon István kiemelte, hogy szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka, hiszen ez egy olyan hivatás, ahol olyan családok mindennapjaiba nyerhetnek bepillantást, ahol egyéni problémákkal szembesülnek, ahol azonnali, sok esetben nélkülözhetetlen segítségnyújtáson túl, olyan válságmegoldásokat is igyekeznek nyújtani, ami elősegíti a bajba jutottak mindennapi életének könnyebbé tételét. 

Ők azok, akik ott vannak a szociális intézményekben, a hajléktalanszállásokon és az utcákon, hogy önzetlenül segítsenek. Fontos megjegyezni azt is, hogy a szakmai felkészültségük mellett saját energiájukból, emberségükből is sokat hozzá tesznek a szociális területen dolgozók, akiknek ezúton is jár a köszönet az önzetlenségükért. 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A köszöntőt követően az elismeréseket adták át a szakterületen dolgozóknak. Az idei esztendő díjazottjai:

Idősek Otthona (Sopron, Balfi u. 80.):  

Koloszár Balázs, Sütő Ildikó, 

Hajléktalanokat Ellátó Intézet (Sopron, Kossuth L. u. 10.):

Varga Zsuzsanna

Szociális Alapellátások Intézete - Gondozási Központ (Major köz 3.):

Szoldatova Natalja Vlagyimirovna, Horváth Ágnes

SOSZI Központ – ( Sopron, Kossuth L. u. 10.): 

Németh Árpád, Raffensperger Ernőné
 

Egyesített Bölcsőde: 

Oláhné Breitenbach Gertrúd, Böszörményiné Sebestyén Ildikó, Rákóczi Zoltánné, Steigerné Félix Katalin

Sopron és Környéke Család és Gyermekjóléti Ellátás Intézete:

Horváth Éva, Dr. Kovács Gáborné, Schwarcz Flóra, Spendelné Somogyi Éva, Zatykó Zsuzsanna, Horváthné Büki Lívia, Tengerdi Ágnes  

AZ ÉV ÖNKÉNTES SEGÍTŐJE DÍJ:

Boksán Krisztina, aki már 5 éve ismeri és segíti a SOSZI Virágfüzér Sérültek Napközi Otthona ellátottjait, a napközis fiatalokat. 

 


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

A szociális terület dolgozóit nem csupán elismerésekkel, hanem kulturális műsorral is köszöntötték. A színpadon egy felejthetetlen produkciót adott elő a KOMISZ & dESZKa Társulat, akik a a hatalmas sikernek örvendő Made in Hungária zenés játékukból adtak elő egy válogatást.  


fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

fotó: Leczovics Zsolt

Legnépszerűbb cikkek