| 2020. június. 7. | 1 perc olvasás

Elismert olasz edzővel bővül a Soproni Darazsak Sportakadémia szakmai stábja

Giustino Altobelli mellett Bencze Tamás is a darazsak edzői gárdáját erősíti továbbiakban.

Giustino Altobelli már többször megfordult Sopronban az olasz U18-as válogatott vezetőedzőjeként és a Famila Schio másodedzőjeként. Augusztusban már nem csak átutazóba érkezik a Darazsakhoz

A szicíliai születésű szakember első nagyobb sikereit Priolóban érte el, ahol a csapat másodedzőjeként, 1999-ben, a Ronchetti kupában történő menetelés mellett csodaszámba tartozó bajnoki címet ünnepelhetett. 2003-ban tette át a székhelyét Schioba, ahol olyan neves edzők mellett dolgozhatott, mint Miguel Mendez, Pierre Vincent, Fabio Fossati és Maurizio Lasi. 16 évet töltött a klub kötelékében, mely során kilenc bajnoki aranyérem került a nyakába. Másodedzői pozíciója mellett az utánpótlásban is letette névjegyét a Schio U18-as csapatát vezetve, ahonnan a korosztályos nemzeti csapatig vezetett az útja. 2016-ban 7. helyet szereztek a soproni U18-as Európa-bajnokságon. Nem ismeretlen tehát számára a Novomatic Aréna, amely a következő években második otthona lesz. Az NB1 Amatőr bajnokság Piros csoportjában szereplő együttes vezetőedzői posztja mellett az irányítása alá kerülnek az egyéni képzések a sportakadémián.

Természetesen több munkatársa is lesz ezen a téren, akikkel egy felkészült csapatot fognak alkotni. Tagja lesz többek között a kosárlabdázás szintén elismert alakja, Bencze Tamás, aki egyéni képzések tartása mellett, a zalai régió kiválasztó edzőjeként is segíti a munkát. Feladata lesz a tehetséges fiatalok felkutatása, kiválasztása és felkészítése Zalaegerszegen a Soproni Darazsak Sportakadémiára történő beiskolázást megelőzően.

Legnépszerűbb cikkek