| 2022. április. 28. | 1 perc olvasás

Elismerte a közgyűlés a Sopron Basket érdemeit

Sopron Megyei Jogú város vezetése újabb közgyűlésen tárgyalta a várost érintő legfontosabb kérdéseket csütörtökön délután. A tanácskozáson 19 napirendi pontot érintettek a városvezetők. Többek között szóba kerültek a különböző önkormányzati fenntartású intézmények működtetésének lehetőségei, az óvodai felvételek rendje, valamint a sporttámogatások is. A rendes ülés után rendkívüli ülésen további 5 napirend került megbeszélésre.

A csütörtöki közgyűlésen a városvezetés hosszasan tárgyalta a Sopront érintő témákat. Az ügyek között kiemelten fontos a városi sportélet eredményességét elismerő napirendi pont. Sopron város önkormányzata fontosnak tartja a helyi sportélet támogatását, ezért a kiemelt csoport sportágak esetében az országos bajnokság első, második és harmadik legmagasabb osztályban szereplő sportszervezetek, az egyéni sportolók esetében az országos sportági szakszövetségek versenyrendszerében résztvevő sportolókat foglalkoztató sportszervezetek részesülnek támogatásban.

Foto: Griechisch Tamás

Ennek köszönhetően Sopron város női kosárlabda-csapata, a Sopron Basket az Euroligában elért első helyezésért, a magyar bajnokságon elért első helyért és a magyar kupában elért második helyezésért összesen 30 millió Ft támogatásban részesül. Ezzel szeretné elismerné az önkormányzat a csapat sikerét és támogatni a további eredményes sporttevékenységet.

Foto: Griechisch Tamás

Az önkormányzati feladatok közé tartozik az óvodai ellátás is. A 2022-23-as nevelési év megfelelő előkészítéséhez meg kell határozni az intézményrendszer következő évi működésének alapvető paramétereit, a fenntartó önkormányzat által finanszírozott indítható óvodai csoportok számát. Ennek megfelelően a következő tanévben a Bánfalvi Övoda összesen 26 csoporttal, a Hermann Alice Övoda 25 csoporttal, a Trefort Téri Óvoda összesen 18 csoporttal kezdi meg a nevelési évet. Miután Sopron nagyon vonzó a kisgyermekes családok számára, ezért megnövekedtek az óvodai csoportok létszámai is. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mint fenntartó, törvény által teremtett lehetőség alapján 20 százalékos eltérést biztosíthat, hogy ezzel is elősegítse az összes óvodai nevelést igénylő gyermek óvodai ellátását Sopronban. A közgyűlésen megszavazták ezt a lehetőséget, így az óvodai létszám bővíthető igény esetén, de maximum 30 fő lehet.

Foto: Griechisch Tamás

A részletes előterjesztéseket itt olvashatják.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek