| 2020. június. 11. | 2 perc olvasás

Elismerték a világversenyen is bizonyító soproni fodrász tehetségét!

Jelentős támogatással ismerte el a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara a soproni Nagy Nikolett tehetségét. Az ifjú hajszobrász a tavalyi évben a WorldSkills világversenyen Kazanban kiválósági érmet kapott és a 6. helyet szerezte meg a fodrászok között. A kamara támogatása fontos a kiválóság számára, ugyanis ő már készül a következő nívós megmérettetésére.

Boldogan vette át a kamara támogatását Nagy Nikolett fodrász, valamint felkészítője Veress Győri Sándor csütörtök délután a szervezet székházában. A tehetséges hajszobrász már javában készül a következő nemzetközi megmérettetésére, a EUROSKILLS-re, azaz a Szakmák Európa Bajnokságára. Elkél a támogatás, hiszen az ilyen típusú versenyeken különlegességekkel, extrém hajkoronákkal kell készülni, ehhez pedig egyedi eszközök szükségesek.


fotó: Griechisch Tamás

- Nagy öröm számunkra, hogy ilyen tehetséges fiataloknak nyújthatunk segítséget- mondta el Horváth Vilmos. A Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke elárulta, mintegy 180 ezer forintnyi összeggel finanszírozza a tehetséges soproni fodrász felkészülését. - Reméljük, 2021 januárjában is hasonlóan remek szerepléssel tér haza Nikolett – zárta gondolatait Horváth Vilmos.

Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
Horváth Vilmos, a Soproni Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
fotó: Griechisch Tamás

A versenyeket hosszas előkészületek előzik meg. Ezáltal sokféle tapasztalatot lehet szerezni, ami a fő motivációja a versenyzőnek: - Egy-egy felkészülés alatt szinte éveknek megfelelő szakmai gyakorlatát szerezhetem meg, ami mindenképp a megmérettetések mellett szól. Ezek mellett természetesen sok minden más, akár a mindennapi életben is használható képesség, tudás is elsajátítható – mesélte el Nagy Nikolett.

Nagy Nikolett
Nagy Nikolett
fotó: Griechisch Tamás

A Szakmák Európa Bajnokságán nem egy előre megadott koreográfia szerint kell dolgozni, hanem a helyszínen derülnek ki azok a feladatok, amelyeket a későbbiekben teljesíteni kell. - Nagyon fontos az előkészülés, és a mentális tréning a versenyekre – osztotta meg gondolatait Veress Győri Sándor, Nikolett felkészítője. - Nüanszokon múlik a szereplés, így mindent elkövetünk annak érdekében, hogy minél több eshetőségre felkészüljünk. - emelte ki.

A szakember szintén szerepelt Európa bajnokságon, ahol második helyezést ért el, így számos instrukcióval segíti diákját. - Jómagam is versenyeztem, így igyekszem olyan tapasztalatokkal ellátni Nikit, amit a verseny hevében alkalmazni tud - hangsúlyozta.

A EUROSKILLS január 6-a és 10-e között rajtol el. Ezen a versenyen Nikoletta nagy reményekkel indulhat, hiszen a világversenyen európaiként előkelő helyen végzett. 


Veress Győri Sándor (b)

Legnépszerűbb cikkek