| 2023. január. 25. | 3 perc olvasás

Elképesztő negyedik negyeddel nyert a Sopron Basket

Az Euroliga 11. fordulójában a Sopron Basket a negyedik negyed 16-0-s futásával 62-60-ra legyőzte a Spar Gironát. Őrzi vezető helyét a soproni gárda a B-csoportban.

Ezi Magbegor duplája vezette fel a csoportrangadót. Közel három percet kellett várni az első spanyol találatra, ami Marianna Tolo nevéhez fűződött. Erre Jelena Brooks felelt. Felpörgött a mérkőzés. Előbb a vendégek, majd Brooks révén a mieink értékesítettek triplát. Amikor Alice Kunek hármasa célt ért, 10-7-re ment a Sopron. Ekkor még közel hat perc volt az első szakaszból és a folytatás a vendégeknek sikerült jobban. A szezont még soproni színekben kezdő Brittney Sykes lépett elő vezérré, egymaga 6 pontot szerzett, amivel csapatát 17-12-es előnyhöz jutatta. Az első szakaszt Shay Murphy sportszerűtlen faultja zárta. Jelena Brooks ugyan a két büntetőjét kihagyta, de Dragana Stankovic találatával így is tudott faragni a hátrányán a Sopron. 10 perc után 17-12 állt az eredményjelzőn. A második szakasz elején sem változott a játék képe. Elképesztően fizikális csata bontakozott ki, egyik csapat sem maradt adósa a másiknak. Eközben Marianna Tolo és Fegyverneky Zsófia kosárváltása 19-16-ra alakította az eredményt.
 

Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket

A második szakasz közepén 2-4 pont környékén látszott állandósulni a spanyol előny. Shay Murphy duplájával 25-19-nél volt egy kisebb megugrása a Gironának. Ezt követően viszont 25-23-nál a Sopronnak adódott több lehetősége, hogy egyenlítsen vagy akár a vezetést is megszerezze. Ezzel nem sikerült élni. Brittney Sykes büntetőjével és Faustine Parra két triplájával a Girona növelte az előnyét. A félidőben 33-25-re mentek a vendégek. A Sopron 27-ből 10-et, a Girona 28-ból 13-at dobott be mezőnyből. A mieinknél a 7 pontos Jelena Brooks, a vendégeknél a 16 egységnél járó Brittney Sykes volt a legeredményesebb. A Girona 18-14-re vezetett a lepattanókban, de elsősorban nem ez, hanem a 9 eladott labda miatt lehetett hiányérzet. A harmadik negyedet egy 2+1-es megoldással indította a Girona, ami összességében már 12-2-es futás volt a részükről. Czukor Dalma négy pontjával szépített a Sopron, majd Jelena Brooks hozta közelebb a társait. 36-34-nél újra karnyújtásnyi közelségben volt a spanyol rivális.

Végül a harmadik szakasz közepén 38-38-nél érte utol ellenfelét a Sopron. Erre azonban két gyors triplával feleltek a vendégek és így Gáspár Dávidnak időt is kellett kérnie. 44-38-nál hosszú időre befagyott az eredményjelző. Ezi Magbegor és Brittney Sykes kosárváltása szakította meg a kosárcsendet. Ismét a Girona tudott váltani, és 50-40-re elléptek. Böröndy Vivi higgadt büntetői és Yvonne Turner duplájával hozta közelebb a Sopront. Végül 52-44-ről vágtak neki a záró szakasznak a felek.

 

Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket

A bajnok szívét soha nem szabad lebecsülni és ezt a Sopron ismét bizonyította. Egy büntetővel még 53-44-re alakította az eredményt a Girona. Erre viszont 16-0-s futás érkezett válaszul. Ezi Magbegor, Jelena Brooks, Alice Kunek, Fegyverneky Zsófia és Böröndy Vivi voltak a pontszerzők. Böröndy triplájával 55-53-nál vette át a vezetést a Sopron. Egy emberként ugrott talpra a publikum. Végül 60-53-ig tartott a soproni futás. Shay Murphy triplájával kapaszkodott a Girona. Maradtak ki büntetők a vendégeknél, de így is teremtettek maguknak esélyt. Az utolsó percben 62-58-nál Yvonne Turner támadólepattanója után eldőlni látszott a csata. Jött azonban még egy támadása a Gironának. Nem ismételte magát a történelem. Brittney Sykes triplakísérletébe faultoltak bele 3 másodperccel a vége előtt a mieink. A dobás lejött, a három büntetőből kettőt értékesített az amerikai játékos, így 62-60-ra nyert a Sopron.

Legnépszerűbb cikkek