| 2020. december. 1. | 1 perc olvasás

Elkészült a Dózsa György Utcai Óvoda fejlesztése

A soproni városvezetés sajtótájékoztató keretében jelentette be a Dózsa György utcai tagóvoda kapcsán megvalósuló fejlesztéseket. A munkálatok során az épület belső felújítására és az udvari fedett terasz felújítására is került sor.

A felújítás eredményeképpen már jóval modernebb körülmények várják a gyermekeket a Trefort Téri Óvoda Dózsa György Utcai Tagóvodájában. A belső felújítási munkálatok mellett teljesen megújult az intézmény udvari fedett terasza, amit számos módon használhatnak majd a jövőben.
- A legjobban ennek a terasznak örülünk, mert ez egy nagyon rossz állapotban volt, és nagyon szeretjük a gyerekeket kint a szabadban mozgatni, és foglalkozni velük. Ez a teraszos rész mind a fejlesztő foglalkozásoknak, mind a délutáni pihenésnek, illetve az uzsonna, illetve a tízóraizásnak is egy ideális helyszíne lesz – emelte ki Horváth Márta, a Trefort Téri Óvoda vezetője. 

A fejlesztés mintegy 45 millió forintból valósult meg, melyből 30 millió forint kormányzati, a fennmaradó rész pedig önkormányzati forrás. Az intézményrendszerünk mára jó és modern állapotban van, természetesen ezt folyamatosan fenn kell tartani, hiszen amit használnak az kopik, így ha igény mutatkozik rá, és az élet úgy hozza, mi mindig figyelni fogunk arra, hogy a gyerekek jó körülmények között tudjanak lenni napközben, amíg a szüleik dolgoznak. Ez összecseng azzal is, amit a magyar kormány 2010 óta képvisel a támogatási rendszeren és a kedvezményeken keresztül - mondta a keddi sajtótájékoztatón Farkas Ciprián polgármester. 

Csiszár Szabolcs alpolgármester pedig az óvodapedagógusok munkáját méltatta: örülünk neki, hogy ilyen kiváló óvodapedagógusokkal tudunk dolgozni, ez megmutatkozik az együttműködésben is – emelte ki az alpolgármester.

A Dózsa György Utcai Óvoda 1954-ben épült, jelenleg 4 csoporttal működik. Az épület belső renoválása során sor került többek között a gyermek és alkalmazotti mosdók, a fűtési rendszer cseréjére, belső ajtók javítására, felületkezelésére, falfestésre, valamint egyes burkolatok felújítására és cseréjére is.

Legnépszerűbb cikkek