| 2021. augusztus. 18. | 2 perc olvasás

Befejeződött a Kurucdombi Tagóvoda fejlesztése

Sajtótájékoztató keretében mutatták be a Hermann Alice Óvoda Kurucdombi Tagóvodájának kapcsán megvalósuló fejlesztéseket. A munkálatoknak köszönhetően egy tornaszobával, fejlesztő szobával, vizesblokkal és kiszolgáló helyiségekkel is bővült az intézmény. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 30 millió forinttal támogatta a fejlesztést.

A felújítás eredményeképpen már jóval modernebb körülmények várják a gyermekeket a Hermann Alice Óvoda Kurucdombi Tagóvodájában. 

A most megvalósuló fejlesztéssel egy régi álmunk vált valóra. A fejlesztőszobának köszönhetően a sajátos nevelési igényű (SNI) gyermekek fejlesztése a jövőben korszerűbb körülmények között valósulhat meg. Az új tornatermet szeptemberben 73 gyermek veheti birtokba. Az udvar korszerűsítése is folyamatosan zajlik, az önkormányzat támogatásának köszönhetően folyamatosan bővítjük a játékparkot – mondta Nádasné Erdei Andrea, a Hermann Alice Óvoda vezetője. 


Fotó: Filep István

Fotó: Filep István

A Kurucdombi Tagóvoda egy új tornaszobával, fejlesztőszobával, kiegészítő helyiségekkel, vizesblokkal és teakonyhával bővült. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata mintegy 30 millió forinttal támogatta a fejlesztést. A beruházásnak köszönhetően az intézmény alapterülete több mint 50 négyzetméterrel bővült. Az óvodák és a bölcsődék fejlesztésére mindig nagy hangsúlyt fektettünk. Fontos, hogy a gyermekek a szükségleteiknek megfelelően tudjanak nevelkedni az intézményekben. A Szarvkői utcában a Százszorszép Bölcsőde 26 férőhellyel bővült, továbbá folyamatban van a Halász utcai bölcsőde kialakítása. A magyar kormány támogatásának köszönhetően a Hillebrand utcában is egy új bölcsőde fog épülni. Magyarország Kormánya nagy energiát fordít arra, hogy az országban minél több gyermek szülessen. Az önkormányzat fontos feladata, hogy biztosítsa a gyermekek megfelelő fejlődéséhez szükséges környezetet - mondta dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. 


Fotó: Filep István

Fotó: Filep István

A szerdai bejáráson részt vett Pongráczné Várnai Mária önkormányzati képviselő is, aki megköszönte az óvónők áldozatos munkáját. Az önkormányzati képviselő örömét fejezte ki, hogy egy újabb, a gyermekek egészséges fejlődését szolgáló fejlesztés valósulhatott meg a városban.


Fotó: Filep István

Fotó: Filep István

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek