| 2016. szeptember. 22. | 1 perc olvasás

Elkezdődött a 60. Finn-dingi Országos bajnokság és Nemzetközi verseny a Fertő tavon

A nyár utolsó nagy vitorlás rendezvénye kezdődött el a Fertő tavon.


A Fertő tavi Vitorlás Szövetség 2016. szeptember 21 és 25 között rendezi meg a 60. Finn-dingi Országos Bajnokságot és Nemzetközi versenyt. 
A versenyre belföldről és külföldről érkeztek versenyzők, hogy összemérjék erejüket és ügyességüket. 

A versenysorozat hivatalos megnyitóünnepségén Dr. Schneider István Gábor, a Fertő tavi Vitorlás Szövetség elnöke üdvözölte a versenyzőket, majd  Dr. Simon István Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere mondott köszöntőt és versenynyitó beszédet. 

Dr. Simon István elmondta, hogy nagy öröm és megtiszteltetés, hogy ilyen magas nívójú versenynek adhat otthont a város és hogy közel 40 versenyző nevezett a megméretettésre. Bízik abban, hogy igazán izgalmas és jó verseny lesz a Fertő tavi 60-ik Finn-Dingi bajnokság, hiszen igazi kihívás ebben a olimpiai hajóosztályban versenyezni és megszelídíteni a Fertő tavi szél és hullámok összességét. 

Hozzátette, hogy Sopron és környékének a fejlesztése továbbra is folytatódik, így a tervek szerint jövőre, már egy teljesen megújult, modernebb környezetben fogadhatja a város és a szövetség a versenyzőket is.  

Az ünnepi megnyitón a köszöntők után a himnusz és a zászlófelvonás következett, majd a versenyzők elkezdték felkészíteni a hajókat a versenyre. 

A versenyen több futameredményeiből kerül ki majd a végső győztes, így igazán izgalmas napok elé néznek a Finn-dingi szerelmesei. 

Legnépszerűbb cikkek