| 2021. április. 22. | 1 perc olvasás

Elkezdődött a kismamák oltása Sopronban is

Száz várandós és szoptatás anyát oltottak be csütörtökön a többi oltottól elkülönítve a Soproni Gyógyközpont Várisi úti Rehabilitációs Intézetében kialakított oltóponton. Az állapotos anyukák szülés után kapják a második adag vakcinát. Holnap elérhetjük a 3,5 milliomodik oltást, ami uniós szinten is kiemelkedő, és a megkezdett újraindítás újabb szakaszát teszi lehetővé.

Egy kismama számára a védőoltás számos előnnyel jár, jobban védi saját magát a betegségtől, nem lesz nagy esélye a vírus súlyos lefolyásának. Nagyobb biztonsággal tud részt venni egy intézményi szülésben egy negatív covid részlegen, így a magzatát is védi - ismertette az előnyöket dr. Vida Ildikó, olótpontvezető főorvos.

Az általunk megkérdezett Német Erzsébet kismama azért regisztrált a vakcinára, mivel szerinte egyre súlyosbodnak a vírus következményei, így biztonságban akarja tudni magát és magzatát is.

Magyarországon jelenleg már a lakosság több mint harmada megkapta a koronavírus elleni védőoltást, így első helyen állunk az Európai Unió országai között a legalább az első dózissal beoltott felnőttek körében. A védőoltásra már több mint 4,3 millió magyar állampolgár regisztrált a vakcinainfo.gov.hu oldalán, számuk pedig folyamatosan nő.


fotó: Griechisch Tamás

Napi ezer új oltással ma már 30 ezerre tehető a beadott oltások száma a Várisi úti oltóponton.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek