| 2021. szeptember. 10. | 2 perc olvasás

Elkezdődött a Soproni Szüreti Napok programsorozata

Három napig színes programok, helyi borosgazdák remek nedűi, valamint kézműves- és kirakodóvásárok várják a kikapcsolódni vágyókat az Erzsébet-kertben.

A hagyományok szerint folklórműsorral vette kezdetét a háromnapos programsorozat az Erzsébet-kertben amelynek idén a Fajkusz Banda adta meg az alaphangját, nagy sikert aratva a közönség körében. A Szüreti Fesztivál kínálatából természetesen nem maradhatott el a mustkészítés sem, így egy látványos szőlőpréselésnek lehettek tanúi a nyitóünnepség résztvevői. 

Az esemény megnyitóján részt vett dr. Farkas Ciprián polgármester, és Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője. 

- A Soproni Szüreti Napok keretében a helyiek megismerkedhetnek a soproni és a térségbeli borászok híres nedűivel. A magyar kormány és Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata a borászok támogatására is kiemelt figyelmet fordít. Az Önkormányzat a helyi és térségi borászatokkal együttműködve azon dolgozik, hogy a hazai és külföldi borászatok is megismerjék a Soproni Borvidék kincseit. Az Erzsébet-kert környezete és családias hangulata miatt is kiváló helyszín a szüreti napok lebonyolítására. A háromnapos rendezvény során zenés programok, gyermekprogramok és gasztronómiai programok is várják a családokat és a borkedvelőket – mondta Dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere. 

Barcza Attila (b) és Farkas Ciprián
Barcza Attila (b) és Farkas Ciprián
fotó: Griechisch Tamás

- Sopron a borászatot tekintve is gazdag történelmi múlttal rendelkezik, hiszen az első borászok már a kelta időkben telepítettek szőlőt a térségben. A Soproni Borvidék hazánk egyik legszebb borvidéke. A soproni borászok kiváló nedűi az országban és Európában is ismertek. Idén az Erzsébet-kert ad otthont a Soproni Szüreti Napok eseményeinek. A helyszín azért is különleges, mert itt található a népszavazás külügyminiszterének Gróf Bánffy Miklósnak a szobra, akinek komoly szerepe volt abban, hogy Sopron magyar maradhatott - mondta köszöntőjében  Barcza Attila Sopron és térsége országgyűlési képviselője 

A megnyitón Molnár Tibor, a Soproni Borút Egyesület elnöke is köszöntötte a résztvevőket.   


fotó: Griechisch Tamás

A háromnapos programsorozat során fellép többek között a Palya Bea Trió, a Dirty LED Light Crew, a Cotton Club Singers, a Chain Bridge Pop, a 4 for Dance, DJ Jokó, valamint Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar. A Soproni Szüreti Napokhoz kapcsolódva ingyenes tematikus sétán is részt vehetnek az érdeklődők. A séta a város szőlészeti-borászati múltját mutatja be az egykori Wirtschaftsbürger városrészt, a Buschenschankokat, és a Kékfrankos legendáját a napóleoni időkből.

A zenés programok mellett bor- és gasztronómiai élmények, valamint kézműves- és kirakodóvásárok portékái is várják a kikapcsolódni vágyókat. A rendezvény ingyenes és védettségi kártya nélkül látogatható. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek