Elkezdődött a Virtuális Fertő-táj Világörökség Nap!

Elkezdődött a Fertő-táj Világörökség Nap – igaz, idén virtuális formában. A kezdeményezés Facebook-oldalán egészen este 18 óráig lesznek láthatóak videók, mesék, izgalmas rejtvények egyaránt.

- A Fertő-táj Sopronnal hazánk egyik legszebb területe. Rengeteg építészeti és természeti értéket rejt magában. Ezt igazolja az is, hogy megannyi turista látogat el ide évről-évre. A büszkeségeinket bemutató Fertő-táj Világörökség Napot idén csak virtuálisan tudjuk megrendezni. De arra bátorítok mindenkit, hogy vegyen részt ebben a kalandban, ismerjen meg minél több értéket, hogy amikor elmúlik ez az időszak, személyesen is meg tudja csodálni azokat - ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Virtuális Fertő-táj Világörökség Napot Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője.

A Fertő-táj Világörökség Napot több mit 15 esztendeje hívják életre évről-évre – célja, hogy a 10 világörökséget alkotó település értékeit be tudják mutatni. A népszerű kezdeményezés érdekében az idei évben a járvány miatt különleges megoldáshoz kellett folyamodniuk a szervezőknek. - A cél, hogy mindenhol történjen olyan esemény, amelyek között kalandozva az érdeklődő megtapasztalhatja, milyen különleges és sokszínű is valójában ez a világörökség – emelte ki Ivanics Ferenc, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Egyesület elnöke. - Az idei évben a járvány miatt ilyen formában ezt sajnos nem tudjuk megrendezni, ezért úgy döntöttünk, hogy az online térbe visszük ezt a kezdeményezést. Megpróbáljuk ezt a szombatot olyan sokoldalú tartalommal megtölteni, mintha egy „valódi” világörökség nap lenne – fűzte hozzá.  

A kezdeményezés Facebook-oldalán szombaton 9-től 18 óráig lesznek különböző virtuális események, amelyek posztok formájában jelennek meg. - Lesznek a településekről kis ismertető filmecskék 2-3 perces terjedelemmel, amelyeket élő bejelentkezések, mesék, és egy rejtvénysorozat is kiegészít, kvízkérdésekkel, keresztrejtvénnyel, puzzle játékkal. Szeretnénk, hogy az emberek aktívan vegyenek részt a Virtuális Fertő-táj Világörökség Napban. Úgy, ahogy a korábbi években a pecsételés adta a kalandot, idén a rejtvények hivatottak ilyen módon fenntartani a figyelmet. Bízunk abban, hogy sokan töltenek majd el huzamosabb időt a világörökség megismerésével, és várják majd az újabb és újabb kihívásokat – fejtette ki.

A rejtvényekre a válaszokat a poszt megjelenése utáni egy órában lehet elküldeni. Az eredményeket május 20-án 20 óra 20 perckor ismertetik – azoknak a nevével együtt, akik valamilyen ajándékot nyertek a virtuális megmérettetés során.

Borítókép forrása: Barcza Attila Facebook-oldala

Legnépszerűbb cikkek