| 2018. január. 24. | 1 perc olvasás

Elkezdődtek a cserjenyesési és sövénynyírási munkálatok Sopronban

A város területén több helyen - Deák tér, Szent István park, Király Jenő lakótelep, KRESZ park, Kodály tér - folynak cserjenyesési és sövénynyírási munkálatok, melyet az enyhe téli időjárásnak köszönhetően tud elvégezni a Sopron Holding Zrt. Zöldterület-gazdálkodási Divíziója.

Ezen munkálatokkal egyidejűleg végezzük a sövényaljak takarítását, mely az avar és hulladék összegyűjtését jelenti. Az ilyen jellegű munkák közül a legnagyobb a Frankenburg úti aluljáró növényzetének ápolási munkái, melyek több napot vesznek igénybe, hiszen nagy területről van szó, változatos fajokkal, valamint a sűrű forgalom is nehezíti a munkavégzést.

A cserjék mélynyugalmi állapotban történő ifjító metszésén és nyesésén kívül a növények beteg, száraz részeit tőből levágják a szakembereink, valamint a betelepült idegen növények is eltávolításra kerülnek. Ezen munkák elvégzése 3-4 évente szükséges, szervezett 2 fős csapatban összesen 8 fővel. A terület főbb talajtakaró cserjéi, cserjéi a következők: aranyvessző, ráncoslevelű bangita, mirtuszlonc, madárbirs, som, madárberkenye.


fotó: Sopron Holding Zrt.

fotó: Sopron Holding Zrt.

fotó: Sopron Holding Zrt.

Legnépszerűbb cikkek