Elkezdte felkészülését a Sopron Basket

Megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es szezonra a Sopron Basket női kosárlabdacsapata. A első egy két hétben a játékosok délelőttjei erőnlétcentrikus munkával telnek, míg a napjaik második részében labdás feladatok szerepelnek majd.

 A felvezető hét után hétfőn már az erőnlété volt a főszerep. A szakmai stáb az elkövetkező időszakra komoly fizikai felkészítést tervezett a csapatnak, a felkészülés első része erről szól.
„Súlyzós edzések, állóképesség fejlesztés, ezek lesznek hangsúlyban. Ezek mellett többnyire délutánonként egyéni képzés és taktikai elemek szerepelnek még a programban – mesélt Gáspár Dávid vezetőedző.

Nagy lendülettel, de egyelőre még hiányos kerettel kezdte el az edzéseket a Sopron Basket együttese. Határ és Brooks hamarosan csatlakozik a csapathoz, míg Williams, January és Walker az amerikai női kosárlabda szezon végeztével érkeznek Sopronba.

„Szeptember közepe, vagy vége felé számíthatunk az amerikai légiósainkra, attól függően, hogy miként ér véget a WNBA. Nyilván kell egy kis idő nekik majd az átállásra, illetve az új dolgok elsajátítására, de ez nem szokott gondot okozni, könnyen alkalmazkodtak eddig is – fogalmazott Gáspár Dávid.

 

Idén is csapatkapitányként hívja harcba övéit Fegyverneky Zsófia. A rutinos irányító reméli, a légiósok, és a fiatal magyar mag hasznosan tud együtt dolgozni a közös sikerért. „A megkezdett munkát szeretnénk folytatni, egyre több fiatal jut egyre nagyobb szerephez a csapatnál. Nagyon sokat dolgoztak a nyáron, reméljük ez a csapatnál az eredményekben is megmutatkozik – számolt be az elmúlt időszakról a játékos.

Az csapat edzőmérkőzései még szervezés alatt állnak. Szeptemberben a Fűzy Ákos-Tapodi Péter Emlékmérkőzés kapcsán Győrben, míg a Krasznai Ferenc Emlékmérkőzés révén a Novomatic Arénában is összecsap a Sopron Basket és a Győr.

Legnépszerűbb cikkek