| 2019. január. 20. | 2 perc olvasás

Ellentétes kosárlabda bajnoki forduló

A címvédő Sopron Basket legyőzte a PINKK Pécsi 424 együttesét, míg a szombati játéknapon a Sopron Basket a bajnok Szolnok otthonában szenvedett vereséget.

A címvédő Sopron Basket 75-51-re győzte le a PINKK Pécsi 424 együttesét. A soproni csapatban Határ Bernadett mellett a görögországi Euroliga meccsen kisebb agyrázkódást szenvedő Amanda Zahui és Fegyverneky Zsófia sem léphetett pályára. Már az első percekben 12-2-es előnyt épített fel Roberto Iniguez együttese. Innen azonban a PINKK még felzárkózott. A második szakasz elején 19-16-nál regisztrálhattuk a legszorosabb állást. A folytatásban ismét 10 pont fölé nőtt a differencia a felek között. A 42-25-ös félidőt követően a harmadik etap közepén 49-29-nél érte el a lélektani 20 pontot a soproni előny. A küzdelmes találkozó ezen a szinten állt be. A záró szakasznak 58-39-ről futottak neki a csapatok és érdemben már itt sem változott a különbség. Sopron Basket - PINKK-Pécsi 424 75-51.


www.sakc.hu

A férfi élvonalbeli kosárlabda bajnokság 16. fordulójában a címvédő Szolnok otthonába látogatott a Sopron KC együttese. A mérkőzés elején úgy tűnt, erődemonstrációt tart a bajnok. Sabáli Balázs csapata nagy hátrányba került az összecsapás elején, a Szolnok 24-11-re meglépett. A második negyedre éledezni kezdtek a vendégek. Vojvodának sem ment igazán, és a koncentráció is fogyott a nemzetközi kupában is edződő hazaiaknál. A Sopron kezdte elkapni a fonalat, ültek a dobások, és máris 41-36-ra feljöttek Dénesék. Bár a második negyed már sejtette, hogy nem lesz sétagalopp az esélyesebbnek tartott Olajnak a találkozó, arra talán senki nem számított, hogy a második félidő 5. percében már döntetlen lesz az eredményjelző táblán. De, a soproniak játéka ekkor kapkodóssá vált, rossz döntéseket rossz dobások követték. Ez a rövidzárlat meg is pecsételte a nagyot küzdő soproniak dolgát. 68-57.Az utolsó játékrészben az volt a kérdés, feltud-e állni még egyszer a padlóról a vendégcsapat. A Szolnok azonban, a feljavuló Vojvoda Dávid vezérletével, már nem engedte közel magához ellenfelét, így megnyerte meg az újabb bajnokit.  Szolnoki Olaj- Sopron KC 83-74.

Legnépszerűbb cikkek