| 2021. május. 22. | 1 perc olvasás

Ellopta, majd eladta ismerősének a biciklit egy férfi

Idén év elején ellopta, majd ismerőségnek még aznap el is adta az általa ellopott kerékpárt egy 29 férfi Csornán. A rendőrség a nyomozást befejezte és vádemelési javalattal az iratokat továbbította az illetékes ügyészségnek – közölte a rendőrség honlapján a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrségre január 6-án az esti órákban érkezett egy bejelentés Csornáról, a Soproni út és a Margit Kórház előtt lévő buszmegállóban történt lopásról. A sértett elmondta, hogy aznap délelőtt hagyta ott lakattal lezárva a kétkerekűjét a kerékpártárolóban, majd miután befejezte a munkáját és visszatért oda, már hűlt helye volt a járművének, a lakatot pedig elvágva, félredobva találta meg a közelben.

A rendőrök nyomozást indítottak az ismeretlen elkövető felkutatására. Másnap a sértett azzal hívta fel a nyomozókat, hogy az egyik közösségi média felületén valaki az ő ellopott biciklijét hirdeti eladásra.

A rendőrök megkeresték a hirdetőt, aki elmondta, hogy egy általa látásból ismert, lomtalanítással foglalkozó, helybéli 29 éves férfitól vásárolta a kerékpárt, amit kicsit letakarított, majd kis felár ellenében tovább akart adni rajta.

A rendőrök az elmondottak alapján elfogták a feltételezett elkövetőt, L. Csabát, majd a rendőrkapitányságra történt előállítását követően lopás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését.

Fotók forrása: police.hu

Legnépszerűbb cikkek