Elmarad a Sopron Zenél - Karanténvideóval üzennek a HofferSuli diákjai

  2020. április 17. - www.sopronmedia.hu

A soproni nyári programok kiemelkedő rendezvényét megrendezik 5. alkalommal - de már csak 2021-ben.

A közleményben kiemelik: az egyedülálló rendezvényen az évek során, 62 soproni és soproni kötődésű zenekar, valamint helyi zenészbarátok közreműködésével, több száz fő alkalmi, kimondottan erre a koncertre felkészített helyi fiatal lépett színpadra. Közülük többen testvérpárok, apa-fia, vagy akár 3 generációt képviselve zenéltek már együtt. A fesztivált június elején rendezték volna meg, de a közös nagyszínpadi produkcióhoz nélkülözhetetlen, több hónapon át tartó nagy létszámú csoportos próbák kivitelezése jelen körülmények között nem megoldható.

A téma, az idén 50 éve alakult The Beatles lett volna, melynek dalaiból állították össze a szervezők főműsort. Hogy ne vesszen kárba az eddigi munka, montázsvideót készítettek, ahol a gyerekek otthonról, a szobájukból játsszák a With a Little Help From My Friends című slágert.

A szervezők addig is higgadtságra, kitartásra és otthon maradásra ösztönzik a fesztivál látogatókat, ezért elérhetővé teszik az összes koncertfelvételt a 2019-es évből, és ígérik, hogy az eddig jelentkezett zenekarok mind kapnak fellépési lehetőséget 2021-ben.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...