| 2016. szeptember. 19. | 1 perc olvasás

Elmarasztalta a soproni plakátozót a Nemzeti Választási Bizottság

A Nemzeti Választási Bizottság a jogszabálysértés megállapításán túl a jogsértőt eltiltja a további jogsértéstől.

A Nemzeti Választási Bizottság 7 igen és 0 nem szavazat mellett, az alábbi döntést hozta a városunkban kihelyezett MKK plakátokkal kapcsolatban: 

Tekintettel arra, hogy Beadványozó személy szerint megnevezte a jogszabálysértés elkövetőjét, ezért a Bizottság a jogszabálysértés megállapításán túl a Ve. 218. § (2) bekezdés b) pontja alapján a jogsértőt eltiltja a további jogsértéstől.

A beadványozó a kifogásában rögzítette, hogy 2016. szeptember 13-án észlelték, hogy V. V. egy társával a Sopron, Liszt Ferenc utca 1. szám alatt található Liszt Ferenc Konferencia Központ előtti terasz mellvédjére a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (a továbbiakban: MKK) plakátjait ragasztja fel. Az erről készült fotót kifogása mellékleteként megküldte. Beadványozó a kifogásban nyilatkozott arról, hogy az ingatlan, melyen a Liszt Ferenc Konferencia Központ áll, Sopron város tulajdona, a tulajdonosi jogokat az általa képviselt Soproni Önkormányzat gyakorolja. Mivel az ingatlant a kifogásban hivatkozott mellvéd választja el a közterületektől, megítélése szerint az az ingatlan kerítésének tekinthető. A kerítésére plakátot helyezni azonban a Ve. 144. § (4) bekezdése értelmében csak az önkormányzat hozzájárulásával lehetett volna, mely hozzájárulást azonban nem kértek. Mindezek alapján kérte, hogy a Nemzeti Választási Bizottság állapítsa meg a jogsértést, és tiltsa el V. V.-t a további jogsértéstől.

A kifogásból megállapítható, hogy a Liszt Ferenc Konferencia Központ mellvédje, mint kerítés választja el a Konferencia Központot a közterülettől, az az épületet lehatároló építmény. Az OTÉK rendelkezése alapján az épület mellvédje gyakorlatilag egy folytonossági hiány nélkül megépített, az épületet a közterülettől elválasztó fal, mely ezáltal kerítésnek minősül.

A Nemzeti Választási Bizottság a jogsértőt eltiltja a további jogsértéstől!

 

A teljes határozat IDE KATTINTVA érhető el! 

 

Legnépszerűbb cikkek