Elmulasztotta az elsőbbségadást, elütötte a kerékpárost Fertőrákoson

Egy 44 éves soproni férfi sérült meg a baleset során.

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Fertőrákoson, a Vámházak sor és a Pozsonyi út kereszteződésében, 2020. május 18-án 16 óra 58 perckor. Egy 29 éves soproni férfi közlekedett személygépkocsival Sopronkőhida felől, Fertőrákos irányába. A Pozsonyi útra balra kanyarodva nem biztosított elsőbbséget egy szemből érkező kerékpárosnak, amelynek következtében a biciklis a járműnek ütközve az úttestre esett és megsérült. A sérült férfit a mentők kórházba vitték.

A baleset körülményeit a Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja.

A hasonló balesetek elkerülése érdekében a Győr-Moson-Sopron megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet: A gépjárművezetők figyelmesen és körültekintő módon a KRESZ által előírt szabályokat betartva közlekedjenek!

Kerékpárral közlekedve különösen fontos a láthatóság, ezért ajánlott a színes, feltűnő ruházat viselése. A fényvisszaverő mellény használata nemcsak hasznos, de lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok esetén kötelező is. A kifogástalan műszaki állapotú járművel szabályosan közlekedő kerékpárost is érheti baleset. Ilyenkor hasznos a védőfelszerelések használta. A kerékpáros sisak, a könyök- és térdvédő, a kesztyű, a zárt cipő használta a baleseti sérülések súlyosságát enyhítik.

Felvételek forrása: police.hu

Legnépszerűbb cikkek