| 2023. szeptember. 26. | 1 perc olvasás

"Élő szívet" formáltak a soproni diákok

Több oktatási intézmény is csatlakozott a Soproni Gyógyközpont szív világnapi mozgáskihívásához. Az iskolák 30 perces mozgásprogrammal, valamint „élő szív” alakzatokkal hívták fel a figyelmet a testmozgás egészségmegőrző szerepére.

A kórház szív világnapi programsorozatának idei fókuszterülete a mozgás, ami az egészségmegőrzés egyik legfontosabb eleme. A nemzetközi ajánlások szerint a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése érdekében egészséges felnőttek számára legalább napi 30 perc mérsékelt intenzitású testmozgás javasolt.

A Soproni Gyógyközpont egyik fontos küldetése, hogy a felnövekvő generáció tagjait is megismertesse az egészséges életmód alapjaival, a betegségek megelőzésének lehetőségeivel. Ennek jegyében hirdette meg a kórház soproni általános és középiskolák részére a szív világnapi mozgáskihívást. Az oktatási intézményeket arra ösztönözték, hogy 30 perces, tetszőleges mozgásprogramot valósítsanak meg, majd a résztvevőkről szív alakzatú képet készítsenek.

Több soproni iskola is csatlakozott a kihíváshoz, változatos mozgásprogramokkal és egyedi szív formációkkal jelezve, hogy elkötelezettek az egészséges életmódra nevelés mellett.

Eötvös József Evangélikus Gimnázium Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium:

Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola (6.D osztály):

Kisalföldi ASZC Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium:

Soproni Széchenyi István Gimnázium:

Legnépszerűbb cikkek