| 2020. július. 8. | 2 perc olvasás

Előadás a testi-lelki egészségért és a virágos Sopronért

A veszélyhelyzet elmúlását követően folytatódhatott a „Virágos Sopronért” előadás-sorozat. A 148. rendezvényt szerdán, a kórház kápolnájában tartották meg, ahol lelki útravalót és praktikus egészségügyi és növényvédelmi tanácsokat is kaphattak a jelenlévők.

A testi-lelki egészségről a környezet védelméről és - kertészeti témakörben- a növények gondozásáról is kapnak szakmai tanácsokat azok az érdeklődők, akik részt vesznek az „Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért” rendezvénysorozat előadásain. Horváth Sándor szervezőtől megtudtuk, hogy számos területről érkeztek már hozzájuk szakemberek megosztani tudásukat, és a prezentációk szinte mindig telt ház előtt zajlanak


fotó: Griechisch Tamás

A város nevében Csiszár Szabolcs alpolgármester fejezte ki nagyrabecsülését a Virágos Sopronért egyesület tagjainak és vezetőjüknek Horváth Sándor nyugalmazott főkertésznek, akinek elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a rendezvénysorozat közel másfél évtizedes múltra tekinthet vissza, gazdagítva ezzel a város közösségi életét.

- A szervezetnek fontos feladata az egészséges és emberibb környezet megteremtése és fenntartása saját maguk és az utánuk következő generációk számára is. Mi soproniak méltán lehetünk büszkék szeretett városunkra, annak megannyi természeti és épített örökségére, amely megóvása közös feladatunk. Ezt a feladatot pedig a soproni városvezetés nemcsak kötelességének, de szívügyének is tekinti. Erről tanúskodik többek között a történelmi belváros megújulása, a felszentelés előtt álló megújult Szent Mihály-templom és számos más jelentős beruházás, ami reményeink szerint a jövőben tovább fokozza a soproniak komfortérzetét. E komfortérzetet javítja a virágos Sopronért kezdeményezés is, amihez csatlakozva az önkormányzat közel 100 ezer egynyári virág kihelyezéséről gondoskodott az idei évben- mondta az alpolgármester. 

Csiszár Szabolcs örömmel üdvözölte, hogy a veszélyhelyzet után újraindulhatott a Virágos Sopronért rendezvénysorozata is és köszönetét fejezte ki az egészségügyi és szociális dolgozóknak, valamint mindazoknak, akiknek a munkája hozzájárult a koronavírus világjárvány sikeres kezeléséhez.

- Köszönet illeti a polgárokat a fegyelmezettségükért, és Magyarország kormányát, hiszen a gyors és hatékony intézkedései révén megteremtette a sikeres védekezés feltételeit-tette hozzá az alpolgármester.


fotó: Griechisch Tamás

Az előadók közül elsőként Horváth László kórházlelkész mutatta be a rendezvény helyszínéül szolgáló kápolnát, majd dr. Bodnár Judit kórházhigiénés osztályvezető, infektológus főorvos tartott előadást a velünk és bennünk élő baktériumokról és vírusokról, dr. Varga Mária növényvédelmi szaktanácsadó pedig a dió új kártevőjéről beszélt. Közreműködött Fodor Gábor fuvolaművész és Orbán Júlia Radnóti-díjas versmondó.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek