Előadás és műsor ’56 tiszteletére a Jereván lakótelepen

  2021. október 19. - www.sopronmedia.hu

Az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire emlékeztek a soproni Jereván lakótelepen működő Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai.

A nyugdíjasklub a nemzeti ünnepeket mindig színvonalas műsorral ünnepli.

Az önkormányzat nevében Tóth Éva önkormányzati képviselő, a Jereván lakótelep településrészi önkormányzat elnöke köszöntötte a szép számban megjelent tagságot, kiemelve azt a közösség érdekében végzett munkát, amely nemes szolgálat is egyben. - Az élményteli közösségi összetartozás folyamatos erősítése mellett a Lővéri Nyugdíjas Klub a Jereván lakótelep köztéri eseményeinek is példamutatóan aktív résztvevőjeként teszi hosszú évek óta tartalmassá és örömtelivé a településrész közösségi életét – mondta Tóth Éva.

Fotó:Griechisch Tamás

A járványhelyzet ideje alatt a klub sem működhetett, de amint arra lehetőségük adódott, szabadtéri programokon, kulturális nyugdíjas-találkozókon újult erővel tevékenykednek – mondta el dr. Koltai Miklósné, a klub elnöke. A közel negyven fős aktív tagságnak fontos, hogy a jeles napokat is műsoros közösségi alkalmakká tegyék, miközben szerveznek könyvbemutatókat, kiállításokat, zenés délutánokat, előadásokat, tárlatlátogatásokat is.

Az 1956. évi forradalom és szabadságharc évfordulóján is immár hagyomány, hogy méltóságteljes megemlékezés keretében idézik fel a sorsfordító történelmi időket, annál is inkább, hogy a klub tagságának nagy része, életkorától fogva, maga is személyesen megélte a forradalom napjait.

A megható pillanatokat is felidéző ünnepség bevezetőjeként a résztvevők Osváth Ádám történész előadását hallgathatták meg az 1956.évi forradalom sorsfordító eseményeiről.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...