| 2018. február. 20. | 2 perc olvasás

Előadások az egészségesebb, emberibb környezetért

A Virágos Sopronért Egyesület kedden rendezte újabb összejövetelét, amelyen a meghívott vendégek az egészségesebb, emberibb környezet kialakításának témakörében tartottak nagy sikerű előadást.

A GYIK Rendezvényház adott otthont a Virágos Sopronért Egyesület immár 127. rendezvényének, amelyen Horváth Sándor az egyesület elnöke köszöntötte a résztvevőket és örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan eljöttek ismét a eseményükre, amelynek témája ezúttal a egészségesebb, emberibb környezet kialakítása volt. 

A résztvevőket Dr. Simon István, Sopron Megyei Jogú Város alpolgármestere is köszöntötte, aki örömmel fogadta el az egyesület meghívását. Megnyitó gondolataiban kiemelte a rendezvény tükrében a testi és lelki harmónia fontosságát, amelyek fókuszában az egészséges életmód követése, a helyes táplálkozás betartása illetve a legfontosabb emberi érték, a szeretet áll. 

Dr. Simon István hozzátette, hogy rohanó világunkban kiemelten fontos szerepe van ez utóbbinak, a szeretetnek, amely egy olyan kapocs amely kihat a közvetlen környezetünkre is, de globális szinten egész világunkra is. Fontos, hogy ne éljük fel a környezetünket, hanem tegyünk érte és őrízzük meg a következő generációknak is és ne fosszuk ki természeti erőforrásainkat, példaként említve a napjainkban oly sokszor elhangzó túlfogyasztási veszélyeket, amelyek riasztó statisztikai adatokat mutat. 

 


fotó: Leczovics Zsolt

Sopron alpolgármestere gratulált a Virágos Sopronért Egyesület tagjainak és partnereinek, hogy az évek hosszú során kialakítottak egy olyan példamutató közösséget, akik sokat tesznek azért, hogy rámutassanak az élhetőbb környezetre és a valós emberi értékekre. 

A rendezvényen elsőként Dr. Szigeti Jenő egyetemi tanár előadását halhatták a résztvevők, akik a szeretet 14 tulajdonságára hívta fel a figyelmet, amelyek olyan emberi tulajdonságok, melyek mind bennünk lakoznak, a kérdés azonban csak az, hogy miként élünk, sáfárkodunk velük. 

Dr. Zeleni Ferenc címzetes főorvos, belgyógyász háziorvostan szakorvos az egészséges táplálkozás rejtelmeire világított rá, egy nagyon tartalamas előadás keretében, ahol olyan hétköznapinak tűnő - mondhatni rutinná vált - helytelen szokásokra mutatott rá, amelyekkel valóban együtt élünk, de helytelenül, hiszen ezek egészségkárosodáshoz vezethetnek. 

Az előadások nagy sikert arattak, amelyeket nagy tapssal hálált meg a közönség és amelyeket közös tapasztalatcsere és jóizű beszélgetések zártak. 

A rendezvényen közreműködött Orbán Júlia, Radnóti- és Sopron Kulturájáért díjas versmondó és Fodor Gábor fuvolaművész is. 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek