| 2020. szeptember. 25. | 1 perc olvasás

Élőben közvetíti a Sopron TV a Szent Mihály-templom újraszentelését

Élőben közvetíti a Sopron TV a Modern városok program részeként közel 3 milliárd forintból felújított és funkciókkal bővített Szent Mihály-templom újraszentelését október 1-jén 17 órától – egyebek mellett erről beszélt dr. Farkas Ciprián polgármester a Sopron TV Mozaik című műsorában.

A beszélgetés rendhagyó módon ezúttal nem a stúdióból, hanem a kormány anyagi támogatsával megújult Szent Mihály-templomból jelentkezik. Dr. Farkas Cirpián hangsúlyozta, hogy a templom több mint hétszáz éve magasodik a város fölé és az álandóságot jelképezi. Meglátása szerint, ha egy város, vagy ország templomot újít fel, akkor bízik a jövőjében, vagyis Sopronnak nem csak múltja van, hanem jövője is – fogalmazott.

Kiemelte, hogy az élő közvetítéssel mindazok is részesei lehetnek az újraszentelés ünnepének, akik a járványhelyzet miatt szükséges távolságtartás okán személyesen nem lehetnek jelen a ceremónián.

A beszélgetésben dr. Farkas Ciprián kitért még arra, hogy mikor avatják fel a Lenck-villát, hogyan áll a belvárosi múzeumnegyed kialakítása, mi a helyzet a Várkerület Széchenyi tér felöli szakaszának felújításával, emellett szó esett a csütörtökön tartott rendes és rendkívüli közgyűlésről is.

Legnépszerűbb cikkek