Elődöntős a Sopron Basket

  2021. március 28. - www.sopronmedia.hu (wbasket.hu)

A Sopron Basket végig vezetve 107-35-re legyőzte a Vasas Akadémiát a negyeddöntő harmadik mérkőzésén. Ezzel 2-1-re megnyerte a párharcot és bejutott az elődöntőbe, ahol az Aluinvent DVTK lesz az ellenfele. Adminisztrációs okok miatt az első találkozó eredményét 20-0-val a Vasas Akadémiának írta jóvá az MKOSZ Versenybizottsága, így a Sopron Basket szombati 92-40-es pasaréti győzelme módosította 1-1-re a negyeddöntő párharc állását. Vasárnap ennek megfelelően a harmadik mérkőzésre került sor az elődöntőbe kerülésért zajló csatározások alkalmával.

A Sopron Basket gyorsan magához ragadta a kezdeményezést. Határ Bernadett és Jelena Brooks 6-6, Varga Sára 4 és Megan Walker 3 pontjával 19-0-ra lépett el négy és fél perc alatt. A Vasas első találatait Mudra Viola szerezte egy duplából, majd egy triplából, de a folytatásban is lendületben maradt a Sopron. Az első negyed végén kétszer is megvillant távolról Gabby Williams. 10 perc után 32-7 állt az eredményjelzőn. A második szakasz első két percében Határ Bernadett és Madár Kata kosárváltását jegyezhettük fel. Csendesebb periódusában járt a mérkőzés, ahol egy-egy ki nem kényszerített hiba is becsúszott a játékba soproni oldalon. Amikor Megan Walker hárompontosára Szerencsés Tamara válaszolt szintén távolról, 41-16-nál a játékrész közepén Gáspár Dávid időt is kért.

A rövid eligazítást követően a félidőt egy 16-4-es sorozattal zárta le a Sopron Basket. Az 56-20-as nagyszünetben a hazaiknál a 10-10 pontos Megan Walker és Határ Bernadett volt a legeredményesebb, míg a Vasasnál Szerencsés Tamara és Mudra Viola járt 5-5 egységnél.  A Sopron a 32 mezőnykísérletéből 22-t értékesített, a vendégek eközben 24-ből 8-at. A harmadik szakaszt Megan Walker duplája és Jelena Brooks triplája indította. Amíg az első félidőben összesen négy hárompontost értékesített a Sopron, addig a harmadik negyed első három percében már hármat. Ennek megfelelően ebben a szakaszban is gyorsan nőtt a differencia a felek között.

Az első két találkozóhoz hasonlóan védekezésben is hatékonyan dolgozott a házigazda, mindössze egy mezőnykosarat engedélyezett a végig jól küzdő riválisának. A záró 10 percnek 81-28-ról vágtak neki a felek. Mivel négy nap alatt a harmadik mérkőzésüket játszották a csapatok, így a szakmai stábok igyekeztek bő rotációt alkalmazva arányosan elosztani a terhelést. Mind a két oldalon minden nevezett játékos pályára lépett és legalább hat percet mindenki kapott. A lélektani 100 pontot Varga Alíz duplájával lépte át a Sopron Basket, mely végül 107-35-re nyerte a találkozót és bejutott az elődöntőbe, ahol az Aluinvent DVTK lesz az ellenfele. A Vasas Akadémia az 5-8. helyért folytatja, mely során az első riválisa a PEAC-Pécs lesz.

Kérem, várjon... Kérem, várjon...