| 2018. április. 11. | 1 perc olvasás

Előnyben a Sopron Basket!

Az Euroliga jövő heti soproni négyes döntőjére készülő Sopron Basket az esélyeknek megfelelően simán, 25 ponttal legyőzte a vendég győri csapatot a női kosárlabda NB I elődöntőjének első mérkőzésén.

Az első pontok mindkét térfélen büntetőkből estek, majd a második perc végén, Turner triplájának köszönhetően az első mezőny kosarat is megszerezték a hazaiak. Felváltva estek a kosarak, az első negyed derekán, 9-11-nél Roberto Iniguez kért időt. Bár néggyel is vezetett már a Győr, végül a tizedik perc végén a hazaiak vezettek egy ponttal. A vendégek azonban továbbra sem ijedtek meg, Nagy-Bujdosó és Czank is távolról köszönt be. 23-24-nél a győri csapat edzője kért időt. Nem szakadt le egyik csapat sem a másiktól, a végén Turnertől érkezett két tripla, amelynek köszönhetően az első félidő 41-33-as soproni vezetéssel zárult.


www.wb-sopron.com

A fordulást követően másfél perc után Milovanovics szerezte az első kosarat, először lett kétszámjegyű a különbség. Varga sportszerűtlen faultja után újra időt kért Orlando, Salvadores viszont mindkét büntetőjét elrontotta. Ettől függetlenül sem zökkent ki a ritmusból a Sopron, amely kezdett elhúzni ellenfelétől. 53-33-nál már húsz  pont volt a differencia , a záró felvonás előtt pedig 61-41 volt az állás. Ekkorra a mérkőzés gyakorlatilag eldőlt. Bár egy pillanatra még benézett húsz ponton belülre a Győr, de végül sima hazai siker született. Visszavágó pénteken a győri Olimpiai Sportparkban.

Legnépszerűbb cikkek