| 2018. december. 2. | 1 perc olvasás

Először lobbant fel az adventi láng a Jerevánon

Adventi gyertyagyújtásra várta a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata és a Lővéri Nyugdíjas Klub a lakosokat vasárnap este. Az eseményen ünnepi műsor hangzott el és beszédet mondott Dr. Simon István, Sopron alpolgármestere.

Sokan gyűltek össze a Teleki Pál utca terén, a Nyugdíjas Klub székháza előtt vasárnap este. Az alkalom ünnepi volt: a városrész történetében először állítottak közterületi adventi koszorút a Jereván lakótelepen.

Ismét advent! Szerencsések vagyunk, mert ez egy szép advent - kezdte beszédét az ünnepségen Dr. Simon István alpolgármester. - Ez nem volt mindíg így. Most azonban  szabadon ünnepelhetünk ezen a közterületen is! Érezzük, hogy jól mennek a dolgok az országban és a városban!  Ez a hagyományteremtő kezdeményezés, az új köztéri adventi koszorú is mutatja, hogy fejlődik a Jereván lelke, szelleme. A városrész megújult - szinte rá sem lehet ismerni - hála a környék önkormányzati képviselőinek – tette hozzá Dr. Simon István.


fotó:Soós Szabina

A beszédet követően ünnepi gondolatokat mondott Stummerné Nagy Ágnes, református lelkész és Németh István, a Szent Imre templom plébánosa, melyekkel lelki útravalót adtak az egybegyűlteknek. Énekkel és versekkel a Lővéri Nyugdíjas Klub tagjai járultak hozzá a meghitt hangulathoz, valamint a Zeneiskola növendékei is felléptek.


fotó:Soós Szabina

A koszorún az első gyertyát Tóth Éva, a részönkormányzat elnöke és Dr. Magas László önkormányzati képviselő gyújtotta meg. Az eseményen részt vett Firtl Mátyás, Sopron és térsége korábbi országgyűlési képviselője is. Az ünnepség után süteménnyel, teával és forralt borral vendégelték meg a jelenlévőket.  

A Jerevánon Advent minden vasárnapján meggyújtják a várakozás gyertyáit. Műsoros adventi rendezvényre Advent negyedik vasárnapján, december 23-án várják az ünnepre készülőket.

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek