| 2021. július. 31. | 1 perc olvasás

Először nyert a magyar női kézilabda-válogatott

A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot szombaton.

Magabiztosan, 4-0-val kezdte a mérkőzést a magyar csapat, a 8. percben pedig már 5-1-re vezetett a női válogatottunk, amikor az ellenfél szövetségi kapitánya, Carlos Viver időt kért. A mieink lendületét ez sem tudta megtörni, igaz, az ellenfél játéka némileg feljavult mind támadásban, mind védekezésben, így 7-4-re módosult az állás. Szélsőink viszont továbbra is gólra váltották az eléjük táruló helyzeteket, Márton Gréta öt góljával a 22. percben a mezőny legeredményesebbje volt, és Bíró Blanka is hozzá tudott járulni védésekkel védőink munkájához. A játékrész utolsó perceiben a spanyol együttes ismét ráerősített, de a szünetre továbbra is háromgólos magyar előnnyel vonulhattak a felek.

A második félidőt nagy iramban kezdték a felek, a spanyolok gyorsan feljöttek egy gólra, azonban a magyar nemzeti együttest ez nem zökkentette ki, hamarosan már hétgólos volt ugyanis a mieink előnye. Jött az időkérés, aminek meg is lett a hatása, a spanyolok megkezdték felzárkózásukat. A mérkőzés hajrájában egy-két gólon mozgott a két csapat közötti különbség, miután több magyar helyzet is kimaradt, és a szélsőink is mellé- vagy kapufát lőttek. Bíró Blanka adott löketet a csapatnak, amikor Carmen Martin ziccerét hárította szélről, majd Háfra Noémi tört be nagy lendületből, és vette be az ellenfél kapuját. Az ismételt Bíró-védés, majd Kisfaludy gólja után Carlos Vivernek időt kellett kérnie.

Legnépszerűbb cikkek