| 2019. augusztus. 24. | 1 perc olvasás

Először tartottak szabadtéri mozit a Jereván lakótelepen

Ugyan az időközben a helyszínre lecsapó vihar beleszólt a filmvetítés menetébe, de a viharosra fordult időjárás ellenére a Jereván történetében az első alkalommal megtartott nyáresti szabadtéri mozi nagy sikert aratott a Csinibaba filmmel.

A felújított szolgáltatóház ismét kiváló rendezvényhelyszínnek bizonyult – mondta el Tóth Éva, a Jereván lakótelep önkormányzati képviselője, a településrészi részönkormányzat elnöke.

A szabadtéri mozi ötlete már egy évvel ezelőtt megszületett az első nagyon sikeres RETRO-Sopront követően. Ott akkor az is elhangzott, hogy a Kodály tér a Jereván lakótelep tervezésekor egy mozi helyszíne lett volna. Ugyan a hetvenes években végül is a mozi nem épült meg, most azonban elérkezett az idő, hogy helyszíne legyen a szabadtéri közös filmvetítéseknek. A filmet a közönségszavazatok alapján választotta ki a Jereván lakótelep Településrészi Önkormányzata.

Tóth Éva hozzátette: a hétköznapok között fontos, hogy legyenek közös, jó hangulatú közösségi események, programok a településrészen, amelyek szervezésében örömmel tapasztalja, hogy civil közösségek, intézmények, helyi vállalkozások egyaránt partnerek. Jó megtapasztalni az összefogást a közösség gyarapítása érdekében – mondta Tóth Éva.

Az eseményen – több önkormányzati képviselővel együtt – részt vett Dr. Farkas Ciprián, fejlesztési tanácsnok, Csiszár Szabolcs, városi sportfelügyelő, számos Jereván lakótelepen tartott sportrendezvény szervezője.  

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek