Előzzük meg a gépkocsifeltörést!

A gépjárműlopás és a gépkocsifeltörés jó eséllyel megelőzhető, amennyiben betartunk néhány óvintézkedést. A bűncselekmények nagy részében az ablak betörését követően, az autóban szem előtt hagyott laptopot, telefont tulajdonították el az elkövetők.

Ne adjon esélyt a tolvajoknak! - figyelmeztetet a rendőrség. A gépkocsifeltörések elkerülhetők lehetnek, de ehhez bizonyos szabályokat fontos betartanunk. Különösen nagy a csábítás az elkövetőknek, ha a gépkocsi ablaka le van húzva, vagy az ajtaja nincs zárva.


Fotó: Fodor Regina

Fontos, hogy akkor is bezárjuk a gépkocsinkat, ha csak pár percre hagyjuk őrizetlenül. Soha ne hagyjuk látható helyen az értéktárgyakat, a legjobb, ha mindig magunkkal visszük értékeinket – mondta Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy, a Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főtanácsadója. 

 Babelláné Lukács Katalin
Babelláné Lukács Katalin
Fotó: Fodor Regina

Nem csak az autó feltörése, de a jármű eltulajdonítása is komoly kárt okozhat a tulajdonosának. Arra figyelmeztet a rendőrség, hogy nem célszerű a gépkocsit járó motorral nyitva hagyni, még néhány pillanatra sem, amíg a gépkocsivezető esetleg bezárja a kaput vagy a garázsajtót.


Fotó: Fodor Regina

Borítóképünk illusztráció 

Legnépszerűbb cikkek