| 2023. december. 10. | 1 perc olvasás

Első alkalommal rendezték meg a Soproni Borvidéki Adventet

Hagyományteremtő céllal indított kétnapos adventi vásár programsorozatot a Soproni Borvidék Hegyközsége. Az esemény célja, hogy a soproni borászokat és borkedvelő közönséget közelebb hozzák egymáshoz.

Idén első alkalommal, a második adventi hétvégén rendezték meg a Soproni Borvidéki Adventet. A borász közösség házában, a Vinodomban és közvetlen környezetében érdekes programokon, helyi termékbemutatókon, borkóstolókon, érdekes előadásokon vehettek részt az érdeklődők, miközben a jófajta soproni borokhoz és a forralt borhoz illő színes gasztronómiai kínálatból is csemegézhettek.

Fotó: Hidegh András

Molnár Ákos, a Soproni Borvidék Hegyközségének elnöke elmondta:

Az adventi időszak egy megfelelő arra, hogy az emberek kicsit megálljanak, készüljenek az ünnepre, így ilyenkor a hasonló programokon keresztül lehetőség van közelebb hozni egymáshoz a soproni borászokat és borkedvelőket.

A különböző borok bemutatásán kívül a regionalitás fontosságára is szeretnék felhívni a figyelmet, ezért az Alpokalja-Fertő táj védjegyeseit is meghívták a szervezők. A standoknál különböző kézműves termékekhez és helyi termelőktől származó portékákhoz juthattak hozzá az érdeklődők.

Fotó: Hidegh András

A családokra is gondoltak a szervezők: pónilovaglással, arcfestéssel és különböző workshopokkal igyekeztek bevonni a gyerekeket is. Az ünnepi hangulathoz a soproni általános és középiskolák diákjainak koncertjei is hozzájárultak.

 

Kattintson egy képre a galériánk megtekintéséhez!

Legnépszerűbb cikkek