| 2023. március. 28. | 1 perc olvasás

Első Médiás Szakmai Nap

Látványstúdió, 3D képalkotás és mikrofonpróba is várta az érdeklődőket az első Médiás szakmai napon. Az eseményt a kommunikáció- és médiatudomány szak oktatói, partnerei és hallgatói szervezték a Benedek Elek Pedagógiai Karon. A március 28-ai programon előadások hangzottak el, és a műhelymunkákba tekinthettek be az érdeklődők.

Dr. Molnár Csilla szakfelelős, egyetemi docens hangsúlyozta: a szakmát előadásokon keresztül igyekeztek közel hozni a résztvevőkhöz, de a gyakorlati bemutatókra is nagy hangsúlyt fektettek. A szakmai nap fő célcsoportja a középiskolások voltak, akik közül várják mindazokat a képzésre, akik a képernyőn is szívesen megmutatnák magukat, jó a kifejezőkészségük, vagy éppen a hátérmunkában, a tartalomgyártás folyamataiban szeretnének elmélyedni. A szakmai nap kiemelt partnere a Soproni Kommunikációs Központ Kft. volt.

fotó:Griechisch Tamás

Az érdeklődőket dr. Varga László, a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Karának dékánja is köszöntötte, és méltatta a képzés jelentőségét. A szak célja kommunikációs szakemberek képzése, akik ismerik a kommunikáció különböző színterein működő intézményeket, intézményrendszereket. A kommunikációs végzettséggel betölthető munkakörök közül a legjellemzőbbek a szerkesztő, újságíró, szóvivő, médiaügynökségi munkatárs. A végzettség lehetőséget biztosít a hallgatóknak, hogy napilapoknál, magazinok szerkesztőségében, rádió- és televízióstúdiókban, webfejlesztő cégeknél, és művelődési intézményekben helyezkedjenek el. 

fotó: Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás
fotó:Griechisch Tamás

Legnépszerűbb cikkek