| 2018. február. 22. | 1 perc olvasás

ELSŐ - Torma Sándor fotókiállítása

ELSŐ címmel nyílik meg Torma Sándornak, a Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. audiovizuális munkatársának fotókiállítása február 24-én (szombaton) az Ármány & szerelem című előadás premierjének szünetében a Soproni Petőfi Színházban.

Torma Sándor színházi fotóival több éve találkozhatnak a soproni teátrum nézői, csakúgy, mint a Liszt Központ látogatói. A város kulturális eseményeit, előadásokat, koncerteket, kiállításokat dokumentáló fotós képei az internetes és nyomtatott sajtóban rendszeresen felbukkannak. Mindemellett kamerával a kezében is egyre gyakrabban láthatják, a Páholy című színházi magazin képi világát ő alakítja ki.       

"-Szerencsésnek gondolom magam, mert ambícióimnak megfelelően egyre több és nagyobb feladatot kapok a cégnél. A magazinműsor mellett fotózom az előadásokat, a Liszt Központ rendezvényeit, készítek társulati portréképeket, kisebb grafikai anyagokat, vetítéseket, műsor- és előadás-ajánlókat, reklámspotokat és néha színházi kellékként funkcionáló képeket. Ezek koncepcióját, kivitelezését többnyire rám bízzák. Színházi munkáimnak köszönhetően egyre több felkérést kapok, több soproni együttesnek (Pair o’ Dice, SativuS, Innistrad) készítettem már videoklipet is, Riba Szabolcs barátommal, operatőr kollégámmal"- írta Torma Sándor a tárlathoz kapcsolódó életrajzában.

A 21 fotót felvonultató kiállítást megnyitja: Pomezanski György televíziós-műsorszerkesztő, műsorvezető, a Duna Televízió korábbi alelnöke. Közreműködnek: Varga Noémi és Joachim Zeiss.

A kiállítás eseményoldala a facebookon IDE KATTINTVA érhető el! 


fotó: Torma Sándor

Legnépszerűbb cikkek