Elsők között láthatja Szabó István új filmjét a soproni közönség!

Az országos premiert megelőzően, február 20-án, Sopronban nyílik lehetőség Szabó István új filmje, a Zárójelentés premier előtti megtekintésére. Az Oscar-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel alkotott új mozifilmet.

A Oscar®-díjas Szabó István legújabb filmjének főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként folytatja munkáját. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A film nézőinek a február 20-i, soproni premier előtti vetítést követően közönségtalálkozó keretein belül lehetőségük nyílik beszélgetni az alkotókkal, így Eperjes Károllyal, Szirtes Ágival, Bálint Andrással, Virga Tímeával, valamint a film producereivel, Sándor Pállal és Tőzsér Attilával is.

A soproni premier előtti vetítés helyszíne a Kultik-Elit mozi (9400, Sopron, Torna utca 14.), pontos időpontja pedig 2020. február 20. 19:00. 

Az esemény Facebook linkje: http://bit.ly/2SmHNxZ

Legnépszerűbb cikkek